Pred prepunim tribinama sportskog centra ˝Crljenica˝ Hrvatski ansambl narodnih plesova i pjesme Lado pobrao je ovacije brojne domaće i strane publike.

Bibinjci i njihovi gosti mogli su uživati u izvedbama Goranskog bala, Starih splitskih plesova, Zagorskih drmešara, Linđa i drugih tradicijskih plesova raznih hrvatskih krajeva. No, Lado ne baštini samo etno kulturu unutar granica Lijepe naše nego sve ono što je hrvatski čovjek stvarao i stvara izvan granica Hrvatske. Tako su sinoć izveli pjesme i plesove bunjevačkih Hrvata.

– Prvi put sam u Bibinju u svojih 35 godina, Lado uopće još nije gostovao u Bibinjama i izuzetno ugodno su nas iznenadili, to je bila jedna tako lijepa atmosfera, puno ljudi je došlo. Baš nam je rekao naš prijatelj Đani Stipanićev, kada smo bili u Šibeniku – ˝U Bibinjama ćete sigurno doživjeti ovacije˝, kazala je Verica Radić, plesna voditeljica Ansambla Lado.

Ansambl LADO osnovan je prije 66 godina, a često se naziva putujućim muzejom baštine. Plesače, svirače i pjevače Lada prepoznala je publika diljem svijeta, od Royal Albert Halla u Londonu do City Centrea u New Yorku ili Sydney Town Halla.

Turistička zajednica Općine Bibinje svojim programima želi svojim posjetiteljima, ali i domaćoj publici predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, a ansambl Lado, kao čuvar hrvatske kulture, ponajbolji je za putovanje hrvatskim regijama. Sinoć su tako istinski dočarali raznolikost i bogatstvo hrvatske.

[jwplayer mediaid=”7138″]

Pogledajte fotogaleriju koju za vas donosi Leo Banić.

Invalid Displayed Gallery