Na Zavižanu su posljednja 24 sata (do 19 sati u petak) pale čak 42 litara oborine po kvadratnom metru, a visina snijega povisila se na 46 centimetara. To će svakako biti zadnji centimetri koju su pali na Zavižanu ovoga ožujka jer nam slijedi stabilizacija vremena.

Ciklona Umberta se popunjava i postupno odmiče prema istoku, dok istodobno nad našim područjem jača greben anticiklone sa zapada. Ne čudi stoga da je zapad zemlje danas bio najtopliji, a najviših 20 stupnjeva Celzijevih izmjereno je službeno u Rijeci.

Dani pred nama donose obilje sunce i proljetne topline. Na prohladne dane, kakvo smo imali prilike iskusiti zadnjih dana, brzo ćemo zaboraviti!

U subotu će na kopnu biti znatno ljepše vrijeme u odnosu na petak, pretežno sunčano i toplije. Jutro će biti prohladno pa po gorskim kotlinama nije isključena mogućnost za slab mraz, ponegdje i kratkotrajnu maglu. Drugdje će jutarnja temperatura biti od 1 do 5°C. Vjetar će biti većinom slab sjevernih smjerova. Danju bi ipak lagano zatopljavalo pa će dnevna temperatura biti u rasponu od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

U subotu na Jadranu posvuda stabilizacija vremena pa će prevladavati vedro. Još u noći slaba do umjerena bura, podno Velebita i Biokova i pojačana, danju će prestati i okrenuti na slab vjetar s mora. Jutro malo svježije, najviše dnevne temperature većinom od 17 do 23°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti zemlje biti sunčano i još malo toplije. Vjetar slab južnih smjerova. Jutro svježe, ponegdje uz kratkotrajnu maglu i temperaturu od 1 do 7°C, a danju će temperatura biti od 17 do 21 Celzijev stupanj.

U nedjelju će na Jadranu biti pretežno vedro. U noći tiho ili slaba bura, od ranog jutra na moru će zapuhati slabo, samo ponegdje i umjereno jugo. Jugo će popodne prestati i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature malo niže u odnosu na subotu i bit će većinom od 16 do 20°C.

Od ponedjeljka do petka u cijeloj će zemlji biti stabilno i bez oborina. Na Jadranu će prevladavati vedro. a u unutrašnjosti će biti i sunčanih i promjenjivo oblačnih dana. Značajnog vjetra u tom razdoblju neće biti, a usprkos stabilnom vremenu jutarnji mraz se ne očekuje, osim ponegdje u kotlinama Like i Gorskog kotara.

Od petka južina i pad tlaka zraka.

Prognozirane maksimalne temperature zraka za sljedeći petak (GFS, 12z)