Ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, u Bibinjama  je održana jedna od najpoznatijih procesija u Hrvatskoj, procesija Velikog Petka. Tradicionalnoj procesiji sa Križem, koja je poznata i kao vatrena procesija, prethodili su Obredi Velikog Petka. Služba riječi, klanjanje križu, te podjela Svete Pričesti.

Na tisuće vjernika iz župe Sv. Roka i Zadarske županije uputilo se od crkve Velike Gospe do crkve sv. Roka pjevajući korizmene pjesme, te prijekor “Puče moj”. Cijelim putem zapaljene su tradicionalne vatrene luči, napravljene miješanjem pepela, piljevine i nafte. Više tisuća vjernika prešlo je preko uvale Taline (Jaz) na čijoj je sredini bio veliki osvijetljeni križ.

Veličanstveni prizor koji će mnogima zauvijek ostati u sjećanju. Bibinjci su potom krenuli oko Starog sela, obalom prema crkvi Sv. Roka tako da je cijelo mjesto bilo okruženo malim vatricama koje su stvorile put do Isusa.

Ova bibinjska vatrena procesija, jedinstveni je događaj na koji dolaze i vjernici  iz cijele zemlje. Svi oni koji se na Veliki petak zateknu u Bibinjama slažu se kako je procesija na Veliki Petak nezaboravan doživljaj.

Procesija se održava od 1985. kada je izgrađena i posvećena nov​a župna crkva Velike Gospe.