Martina Drobnak naglasila je da ovaj dalmatinski čovjek okružen morem, bilo morem kao fizičkom pojavom ili pak morem ljubavi čovjekovih osjećaja objedinjenih u svojim pjesmama, potiče nas da upijamo, živimo i radujemo se svakom novom danu, satu, svakoj zgodi, svakom prolazniku, svakoj stvari koliko god nam se malena činila

U dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru prikazana je druga objavljena knjiga bibinjskog pjesnika Šime Lisice Kitova. O knjizi pod naslovom »More ljubavi« govorili su recenzenti Ivan Paštar, prof. i dipl. oec i Martina Drobnak, prof. te pjesnikov mentor Ante Sikirić Krivin. Na kraju se prisutnima obratio i autor.

Knjiga sadrži 49 pjesama, u kojima dominiraju motivi ljubavi prema vlastitom mjestu, domovini i obitelji. Pisana je na bibinjskom dijalektu. Prema riječima profesora Paštara, pjesnik je snažno inspiriran morem, i kad je na plićaku on ne »osića glad«, »sit je divote« (»Po plićaku«). Slično ponavlja i u drugim pjesmama. Provesti jednu noć s ribarima prilika je da pjesnik pred čitača iznese sliku događanja od odlaska do povratka u luku (»Plivarica«), a slično tome opisuje ribarske zgode i nezgode u pjesmi »Ajmo na more«, što na neki način prof. Paštar povezuje s Petrom Hektorovićem. Tematski to razvija i u pjesmi »Sali, ti si biser« pri čemu se udaljava od Bibinja zalazeći dublje u Jadransko more gdje opet nalazi ugođaj mora, soli, sunca, bure i juga. Odnos spram roditelja sastavni je dio odgoja u bibinjskim obiteljima pa kaže da je svoju dicu »otac učija o krštenju, voliti svoje i živiti u poštenju« (»Moj otac«). »A mati uvijek Boga moli da se sin doma vrati, da s njim sidi ispod boloture dok ne dođu njezine zadnje ure«. (»Materine suze«).
Šime Lisica Kitov lirski razrađuje i aktualnu društvenu tematiku: odlazak mladih iz zemlje, nepoštivanje braniteljske populacije, zaštitu života od začeća, pandemijsku pojavu korona virusa i drugo. Svoj najveći oslonac vidi u svojoj obitelji koja je tema i glavni motiv nekoliko njegovih pjesama.

Martina Drobnak naglasila je da ovaj dalmatinski čovjek okružen morem, bilo morem kao fizičkom pojavom ili pak morem ljubavi čovjekovih osjećaja objedinjenih u svojim pjesmama, potiče nas da upijamo, živimo i radujemo se svakom novom danu, satu, svakoj zgodi, svakom prolazniku, svakoj stvari koliko god nam se malena činila. Poznati bibinjski pjesnik Ante Sikirić izdvaja pjesnikov osjećaj za ritam, metriku i rimu, ističe jednostavnost koja zapravo krije autentičnost u kojoj se svaki čitatelj može naći. Autor je pročitao nekoliko svojih pjesama te se na kraju zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da njegova zbirka bude objavljena.