Prošlu subotu, 12.11.2022. Sportsko ribolovno društvo Bibinje organiziralo je na Frnaži svoju već 5. Lignjadu; sportsko-zabavnu manifestaciju humanitarnog karaktera, koja okuplja Bibinjce i njihove prijatelje u lovu lignje iz brodice.

Sudjelovale su 34 brodice sa po dva ribolovca koji su po laganoj burici u Zadarskom kanalu pokazali čeličnu volju, vedar duh i zavidno znanje u lovu na omiljenu dalmatinsku deliciju. Pobjedu i vrijedne nagrade je odnio Branko Grahovac sa ukupnim najvećim ulovom mase 1,38 kg, ali i pojedinačo najvećom lignjom od zavidnih 0,76 kg. Drugo mjesto pripalo je Marinu Režanu sa lignjama ukupne mase 624 grama dok je treće mjesto osvojio Matej Kero sa ulovom od 374 grama. Sav ulov od 3,6 kg na kraju večeri je završio na pijatu, a Bibinjce i njihove drage goste zabavljao je „Škabelin bend“ svirkom uživo do kasnih večernjih sati. Već tradicionalno pripremale su se ukusne domaće fritule i bakalar kojim su se mnogobrojni sudionici grijali u prohladnoj jesenskoj večeri, a najsretniji od njih osvojili su na popularnoj tomboli vrijedne nagrade, osigurane od strane prijatelja i sponzora:
Navigo yacht charter, Marina derivati d.o.o., Nevico, Euro nautic, Charter Mate, Virga, LU-interijer, Final gradnja, Bibano boats, Pro inox, Domestico di Jaz, Optimus nauta, Perkins commerce, Servis Pavić, TZ općine Bibinje, Općina Bibinje, Master yachting, TO Sara, Soboslikarski obrt Režan, Gerry servis, Admiral four, Benjamin d.o.o., Sunturist charter

Hvale vrijedan projekt Sportsko ribolovnog društva Bibinje značajan je i zbog svog humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od kotizacija i tombole ide u dobrotvorne svrhe, Ove je godine pred blagdane financijski zbrinuta jedna bibinjska obitelj lošijeg imovinskog stanja.

„Ovakav odaziv mještana i pozitivne reakcije javnosti svakako daju motiv da nastavimo sa svojim sportsko-društvenim djelovanjem“, rekao je za eBibinje.net predsjednik SRD-a gospodin Miljenko Kero, zadovoljan odazivom i činjenicom da iz godine u godinu sudjeluje sve više ljudi, ali i djece, koja pokazuju interes za nastavkom ribolovne tradicije u Bibinjama.
Nakon svega možemo samo čestitati momcima iz SRD Bibinje, pohvaliti odličan bend i zahvaliti sponzorima.