Povodom obilježavanja 25 godina postojanja, Klapa Garofuli je održala svoj samostalni koncert na trgu Sri sela u Bibinjama.
KLAPA „GAROFULI“ iz Bibinja osnovana je u ljeto 1990.godine i otada djeluje kontinuirano, te tako ove godine obilježava 25 godina svog rada. Ime joj je dao bibinjski pjesnik Ante Sikirić prema svojim stihovima „Mi smo garofuli bili, mi smo tvoj najlipši cvit…“ iz pjesme „Oj, Bibinje, misto mi drago“.

U svom radu bilježi brojne nastupe na lokalnim, državnim i međunarodnim smotrama i festivalima klapa i klapskog pjevanja na koje se rado odaziva. Kao dio KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Bibinja njeguje međunarodnu kulturnu suradnju sa Gradišćanskim Hrvatima iz Koljnofa (Mađarska), te su pojedine članice (ranije sa KUD-om, danas zajedno sa Općinom Bibinje) domaćice poznatog susreta dalmatinskih klapa „Raspivano Bibinje“. Višestruke su finalistice Omiškog festivala, dobitnice srebrne plakete festivala „Školjka“ u Pakoštanima, te dobitnice druge nagrade festivala gitara i mandolina u Makarskoj.

Invalid Displayed Gallery