Nedjelja, 15. srpnja – PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (zbor mladih)

Večernja sv. Misa u 19, 30 sati u crkvi sv. Roka

 

Ponedjeljak, 16. srpnja – Gospa Karmelska

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati (zajednička)

 

Utorak, 17. srpnja – 30. obljetnica blagoslova zvona Nove crkve  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati

 

Srijeda, 18. srpnja   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Četvrtak, 19. srpnja  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Petak, 20. srpnja – sv. Ilija      

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 21. srpnja  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 22. srpnja – ŠESNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (župni zbor)

Večernja sv. Misa u 19, 30 sati u crkvi sv. Roka

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE U TURNJU

U ponedjeljak 16. srpnja župa Turanj slavi svoju nebesku zaštitnicu Gospu Karmelsku. Toga dana Misa je u 7, 00 i u 9, 00 sati te svečana Misa s procesijom u 19, 00 sati. Misu predvodi fra Petar Klarić, gvardijan samostana u Karinu. Prije svih Misa je prilika za ispovijed.

 

BLAGDAN GOSPE KARMELSKE U BIBINJAMA

Naše sestre karmelićanke Božanskog Srca Isusova posebno slave blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja. Toga dana u crkvi Velike Gospe slavit ćemo sv. Misu u 19, 30 sati. Za vrijeme te Mise primit će škapular na čast BDM oni koji su se za to pripremili, a obnovit će svoja obećanja oni koji su već primili škapular.

 

SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

Pod geslom “OBITELJ – izvor života i radosti” održat će se treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu.

Oni koji će putovati ujutro 16. rujna u Solin i vraćaju se navečer, trebaju se javiti do 15. kolovoza. Obavijesti o svemu ovome ima na web stranici www.susretobitelji.hr

 

  1. OBLJETNICA ZVONA VELIKE GOSPE

U utorak 17. srpnja je 30. obljetnica blagoslova zvona za zvonik Nove crkve u Bibinjama. Naime, 17. srpnja 1988. godine nadbiskup zadarski mons. Marijan Oblak blagoslovio je zvona koja su kasnije podignuta na zvonik. Izlivena su u ljevaonici De Poli, Vittorio Veneto. Najveće zvono (730 kg s notom Fa) posvećeno je BDM, i nosi natpis: Kraljice na nebo uznesena vodi nas svome Sinu! Blagoslovljeni svi dobročinitelji Nove crkve! Drugo zvono po veličini posvećeno je zaštitniku župe sv. Roku. Teško je 520 kg, a zvuk mu odgovara noti So. Natpis iz pjesme sv. Roku: Zdravo Roko odvjetniče slavni Božji ugodniče. Roko sveti blagoslovi ti hrvatski narod ovi! Treće zvono, težine 350 kg s notom La, posvećeno je sv. Petru. Natpis: Sv. Petre namjesniče Kristov vodi crkvu Kristovu! Četvrto zvono je posvećeno sv. Ivanu Krstitelju. Zvuk odgovara noti Ti, težine 310 kg. Natpis: Sv. Ivane Krstitelju, moli za nas! Najmanje zvono sv. Leopolda Mandića, dar je gospodina i gospođe Maldaque de la Hery, prijatelja Bibinja. Teži 210 kg, nota Do. Natpis: Sv. Leopolde sine hrvatskoga roda, brani našu domovinu i Bibinjce raseljene po svijetu!       U utorak ćemo zvonjavom i Misom obilježiti ovu obljetnicu. Bilo bi lijepo kada bi u budućnosti nabavili još tri manja zvona (samo za loncijanje) koja bi činila zajedno jednu oktavu, te bi se mogle “svirati” različite melodije.

 

AKCIJA DAVANJA KRVI

U četvrtak 19. srpnja u osnovnoj školi u Bibinjama bit će akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija počinje u 17, 00 sati i traje do 19, 00 sati. Mole se članovi i svi mještani Bibinja, posebno mladi, da se pridruže ovoj humanitaroj akciji. Obavezno ponijeti sa sobom osobnu iskaznicu.