Nedjelja, 15. kolovoza – Svetkovina Velike Gospe   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30 i 18,30 (s procesijom)

 

Ponedjeljak, 16. kolovoza – sv. Roko, zaštitnik župe Bibinje

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u: 8,00; 10,30 (s procesijom) i u 18,30 sati

 

Utorak, 17. kolovoza

Sv. Misa u crkvi  Sv. Roka u 19,00 sati

 

Srijeda, 18. kolovoza – sv. Jelena (majka cara Konstantina)

Sv. Misa pokraj crkve svete Jelene u 19,00 sati (zajedničke nakane)

 

Četvrtak, 19. kolovoza                                               

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Petak, 20. kolovoza – sv. Bernard

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Subota, 21. kolovoza – sv. Po X

Sv. Misa u crkvi sv. Roka 8,00 sati

 

Nedjelja, 22. kolovoza – 21. nedjelja kroz godinu

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30 i 19,00 sati

 

VELIKA GOSPE I SV. ROKO U NAŠOJ ŽUPI

    Na svetkovinu Uznesenja BDM 15. kolovoza   Misa je   u 8,00 sati (predvodi Župnik)   i   u 10, 30 sati (predvodi don Tomislav Vlahović), te Misa i procesija u 18, 30 sati (predvodi don Marin Batur).

   Na svetkovinu sv. Roka Misa će biti u crkvi sv. Roka u 8,00 sati (predvodi don Gašpar Dodić).    Misu i procesiju     u 10,30 sati predvodi don Žarko Relota. Večernja Misa će biti u 18,30 sati.

  Molimo župljane da se angažiraju u povodu svetkovine Velike Gospe i sv. Roka u  slavlju ovih velikih dana. Naravno, duhovna priprema je na prvome mjestu, posebno sakrament ispovijedi. Očekujemo angažman  u slavlju Mise i u nošenju zastava i kipova u procesiji 15. i 16. kolovoza.

Posebno pozivamo nositelje kipova da se na vrijeme jave i dolično i podjednako obuku. Ne budimo samo pasivni promatrači, nego aktivni sudionici! Upozoravamo da se ne parkira na dan Velike Gospe na trgu dr. F. Tuđmana, radi prolaska procesije, te  na dan sv. Roka oko crkve.

 

               BENEDIKT XVI  O MARIJINOM UZNESENJU

Marija je uznesena tijelom i dušom u nebesku slavu, s Bogom i u Bogu kraljica je neba i zemlje. Možda je tako daleko od nas? Nipošto! Upravo zbog toga što je s Bogom i u Bogu, veoma je blizu svakom od nas. Kad je bila na zemlji, mogla je biti blizu jedino nekim osobama. Budući da je u Bogu, koji nam je blizu, zapravo bliži od nas samih, Marija sudjeluje u toj Božjoj blizini. Budući da je u Bogu i s Bogom, blizu je svakom od nas, poznaje naše srce, sluša naše molitve, pomaže nam svojom majčinskom dobrotom, a darovana nam je – kao što je rekao Gospodin – kao prava majka, kojoj se možemo obratiti u svakom trenutku. Uvijek nas sluša, stalno nam je blizu, a budući da je Majka Sinova, sudjeluje u njegovoj moći i dobroti. Uvijek možemo povjeriti cijeli svoj život toj Majci, koja nije daleko nikomu od nas.

                PROSLAVA KRALJICE MIRA NA STANOVIMA

Župa Kraljice mira u Zadru na Stanovima, u našem dekanatu, slavi svoju nebesku zaštitnicu 22. kolovoza. Misa će biti u: 7,30; 9,00 i u 18,30 (s proces.)