Nedjelja, 17. travnja – USKRS

Blagoslov jela  u 7,00 sati u  crkvi Velike Gospe.

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati, te blagoslov jela.

Svečana sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 10,30 sati.

Devetnica Božjeg milosrđa u 15,00 sati u crkvi Velike Gospe.

Večernja sv. Misa u crkvi Svetoga Roka u 18,30 sati

Vazmeni ponedjeljak,  18. travnja

Sv. Misa  u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati (zajedničke nakane)

Vazmeni utorak, 19. travnja

Sv. Misa u crkvi  sv. Roka u 19, 00 sati

Vazmena srijeda, 20. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

Vazmeni četvrtak, 21. travnja                     

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati. Nakon Mise euhar. klanjanje

Vazmeni petak, 22. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

Vazmena subota, 23. travnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

Nedjelja, 24. travnja – Druga vazmena – Nedjelja Božjeg milosrđa

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati, te u 10, 30 sati.

Krunica Božjeg milosrđa u crkvi sv. Roka u 18, 40 sati

Večernja sv. Misa u crkvi Svetoga Roka u 19,00 sati

KRUNICA BOŽJEG MILOSRĐA

Svaki dan u 15, 00 sati (do 23. travnja) u crkvi Velike Gospe moli se krunica Božjeg milosrđa. U nedjelju 24. travnja krunica Božjeg milosrđa molit će se u crkvi sv. Roka u 18, 40 sati, nakon čega će biti sv. Misa. 

OBAVIJEST IZ AKTIVA DDK BIBINJE

Za dobrovoljne davaoce krvi Aktiv Bibinje organizira 7. i 8. svibnja 2022. godine izlet u Stubičke toplice. Mole se svi zainteresirani članovi Aktiva da se što prije jave voditelju Aktiva Branku Vuici na tel: 091/888 2347 radi dogovora u svezi izleta.

ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

Na sakrament sv. ženidbe se pripremaju: Emanuel Iglić, rođen 1996. od oca Jurice i majke Marice rođ. Knežević i Kornelija Mirkov, rođena 1989. od oca Nedjeljka i majke Anke rođ. Bulić, oboje iz naše župe. Vjenčanje će biti 21. travnja u crkvi sv. Roka u 18,00 sati.

USKRSNA ČESTITKA

Žrtvovan je Krist, Pasha naša!

Zato svetkujmo u Gospodinu! Aleluja!

Svima vama, dragi župljani, svim Bibinjcima u domovini i po svijetu,

želimo da uskrsli Gospodin donese radost, mir i nadu života. Neka nam udijeli milost i snagu da se obnovimo u Duhu Svetom, te s Kristom ustanemo na svjetlo novog života!  Sretan Uskrs!

         Vaši: don Zdenko, don Antonio, sestre karmelićanke i suradnici

Uskrs,  2022.

Poštovani don Zdenko, drage članice misijske skupine i svi dragi župljani!

U ovim teškim trenucima za cijeli svijet, kada smo svjedoci velikih patnji, nemira i mržnje, mi  imamo razlog svjedočiti o ljubavi, dobroti i nadi.  Naša misijska postaja u Nigeriji živi svoju svakidašnjicu u velikom strahu, siromaštvu, nestašici hrane, lijekova i ostalih osnovnih potreba.  Unatoč  skromnog oblika života, ljudi ovdje imaju osmjeh na licu, ljubav i nadu u srcu. Živimo i slavimo Uskrs svaki puta kada nam iz domovine Hrvatske stigne donacija koja ublaži patnju gladnima, bolesnima i nemoćnima. Iako se svi trude molitvom i konkretnom pomoći biti blizu ukrajinskom narodu, vi ste ponovno svoja srca otvorili i za nas. Sestre  su nas obavijestile o vašoj novoj gesti solidarnosti sa nigerijskim siromasima i poslale su nam vaš novčani dar. Vaša ustrajnost u darežljivosti i suosjećanju sa nigerijskom djecom, obiteljima i starijim osobama izaziva u nama duboko poštovanje, zahvalnost i poziv na još više molitve za Vas. 

Djeca za koju brinemo i odgajamo uzvraćaju vam svojom željom da vam doista ovaj Uskrs bude blagoslovljen Isusovom ljubavlju, radošću i mirom. Neka se plodovi Uskrsnuća izliju na svakoga od vas i vaše obitelji.

Pozdravljamo vas iz daleke Nigerije, ali osjećamo vas tako blizu našim srcima i potrebama. Hvala. Dobri Bog neka vam uzvrati.

Sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova, misionarke iz Nigerije i svi siromašni koji će po vašoj pomoći doživjeti  ljepši Uskrs.

Kristova uskrsna pobjeda pokazuje nam stvarnost našeg sadašnjeg i budućeg života. Unatoč tminama zla i grijeha koje se gomilaju oko nas, u vjeri i nadi imamo novi život u Bogu koji nam je darovao po muci i smrti svoga Sina. Stoga vam, uz molitve i radosni ALELUJA od srca želimo blagoslovljen Uskrs! Zahvalne sestre karmelićanke iz Nigerije,

                              osobito  s. Marija Lucija Vincek i s. Ana Marija Maleš