Bibinjci su ponosno obilježili Dan bibinjskih branitelja. Više od 850 mještana sudjelovalo je u Domovinskom ratu. Svoj su život za Hrvatsku dali Franko Lisica, Alfredo Lisica, Dragan Lisica Taka, Zvonimir Sikirić i Mladen Bugarija Cuki. Svečanost obilježavanja Dana bibinjskih branitelja započela je polaganjem vijenaca i molitvom za sve poginule branitelje kod centralnog križa na groblju Sasavac u Bibinjama.

–          Vi ste kada je bilo najteže bili spremni žrtvovati svoje živote, u teškim i neravnopravnim uvjetima, kako bi svi mi danas bili ovdje na ovom povijesnom mjestu, našem simbolu pobjede. Izražavam zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, veliko hvala svim našim braniteljima koji su dali svoj život za našu domovinu – rekao je u kratkom govoru općinski načelnik Šime Sekula.

Svijeće i vijence pored općinskog načelnika položili su i sudionici akcije Jaguar, Vlado Fuzul i Ante Delija koji su i podigli hrvatsku trobojnicu na brdu Križ. Prisjećanje na pobjedu u ratu, kao i na akciju Jaguar nastavljeno je uz prigodni domjenak. Dan bibinjskih branitelja tako je prilika za druženje i prisjećanje na teške dane provedene u ratu i prilika da se slavna prošlost ne zaboravi. Podsjetimo, operacijom Jaguar koja je trajala pet dana, oslobođeno je Brdo Križ, koje je bilo važno uporište srpskih snaga jer su imali Zadar na ˝dlanu˝. Bibinje, Zadar i sva okolna mjesta odahnula su osvajanjem tog snažnog neprijateljskog uporišta.