Autor: 
Franko Lisica, 23-godiÅ”nji Bibinjac, postao je simbolom borbe i patnje hrvatskoga naroda za svoju neovisnost, rečeno je na brdu Å tikovača iznad Polače, mjestu pogibije hrvatskog redarstvenika, gdje su obitelj i izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće, dok je don Å ime Žilić, župnik Polače, predvodio molitvu odrjeÅ”enjaShodno epidemioloÅ”kim mjerama i ograničenju broja sudionika na primjeren i dostojanstven način Općina Bibinje proslavila je i obilježila svoj dan. Bibinjci se s ponosom sjećaju hrvatskog redarstvenika Franka Lisice koji je poginuo prije 30 godina, 2. svibnja 1991., na brdu Å tikovača iznad Polače.

Pamte svoje heroje

– Franko Lisica je postao simbolom borbe i patnje hrvatskoga naroda za svoju neovisnost, rečeno je na brdu Å tikovača iznad Polače, gdje su obitelj i izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće, dok je don Å ime Žilić, župnik Polače, predvodio molitvu odrjeÅ”enja.
Ni tijekom dugih 30 godina nije uspjelo izblijedjeti sjećanje na Bibinjca Franka koje posebno čuvaju braće i sestre, Željko, Tome, Marin, Branka, Marija i Ana.
– Franko je jedan od naÅ”ih heroja uz Zvonimira Sikirića, Mladena Bugariju Cukija, Alfreda Lisicu i Dragana Lisicu. Opstali smo jer smo kroz stoljeća pamtili svoje heroje, ponosno će Bibinjci, koji su nakon mise u nedjelju na Frankovom grobu i kod centralnog križa na novom groblju Sasavac položili cvijeće i zapalili svijeće. Molitvu odrjeÅ”enja predvodio je župnik don Zdenko Milić, dok je prigodnu pjesmu otpjevala klapa Bibinje.