Prošle subote u sportskoj dvorani OŠ Stjepana Radića u Bibinjama održano je međunarodno prvenstvo u tradicionalnome karateu, čime je obilježen 5. po redu memorijal Gorana Lisice. Na natjecanju je sudjelovalo 180 natjecatelja koji su pristigli iz Italije, Slovenije , Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Domaćin ovoga natjecanja bio je Karate Klub Petrina iz Bibinja s trenerima Predragom Režanom i Mladenom Sorićem, a suorganizatori su bili Karate Klub Wakayama iz Zadra i Karate Klub Gradina iz Zemunika Donjeg u vodstvu trenera Tina Jerbova.
Specifičnost tradicionalnoga karatea, u odnosu na najzastupljeniji WKF model, (World Karate Federation) jest širina odnosno raznolikost karate disciplina (Kihon, Kihon Ippon Kumite, Jiyu Ippon Kumite, Kata pojedinačno, Kata tim…), a osim toga, kategorije su rangirane i po pojasevima a ne samo po uzrastu, što omogućuje i slabijim natjecateljima da nešto osvoje. Takav pristup karateu ukazuje na njegovu plemenitost, a karate se više vrednuje kao vještina a ne isključivo kao sport.
Natjecanje je svojom nazočnošću uveličala A capella grupa a.k.a. crescendo Sveučilišta u Zadru, otpjevavši himnu i mix domaćih i stranih pjesama. Osim njih Budokai klub iz Vrsi u vodstvu trenera Krešimira Bereca izveo je demonstraciju Budokai vještine. Na natjecanju su se natjecatelji izborili za 250 medalja, a navedena 3 kluba sa zadarskoga područja ostvarili su sljedeće rezultate:
Karate Klub Petrina: 2 zlata, 3 srebra i 14 bronci
Karate Klub Wakayama: 5 zlata, 7 srebra i 13 bronci
Karate Klub Gradina: 1 zlato, 1 srebro i 1 bronca