Danas u 11:00 sati┬ápovodom obilje┼żavanja┬áSvjetskog dana voda┬áu zavi─Źajnom muzeju Biograd,┬áotvorena je izlo┼żba fotografija biljnog i ┼żivotinjskog svijeta Jadranskog podmorja.┬áIzlo┼żba fotografija organizirana je u sklopu gra─Ĺanske inicijative “VODENI SVIJET” koju provodi biogradska┬áUdruga za za┼ítitu okoli┼ía “Hippocampus”,┬áa financijski je podr┼żala┬áZaklada Kajo Dadi─ç. Fotografije su autorsko djelo vrijednih ronioca┬áRonila─Źkog kluba “Sv. Roko” iz Bibinja, a prikazuju ljepote jadranskog podmorja Zadarske ┼żupanije.

Izlo┼żbu je sve─Źano otvorio zamjenik gradona─Źelnika Marijan Stopfer i pozvao prisutne na ve─çu brigu o okoli┼íu. U svom govoru predsjednik Udruge Hippocampus, ┼Żeljko Domitrovi─ç istaknuo je kako ve─ç vi┼íe godina uspje┼íno sura─Ĺuje s Ronila─Źkim klubom “Sv. Roko” na podru─Źju promocije ekolo┼íke osvije┼ítenosti pa tako i ovom┬áizlo┼żbom ┼żele ekolo┼íki osvijestiti stanovnike i posjetitelje Zadarske ┼żupanije, te promovirati ljepotu i biolo┼íku raznolikost Jadranskog podmorja.

Izlo┼żba ─çe biti postavljena do 22. travnja, odnosno┬áDana planeta Zemlje, s ciljem podizanja svijesti o va┼żnosti o─Źuvanja prirodnih stani┼íta za opstanak biljnog i ┼żivotinjskog svijeta, a mogu─çe ju je posjetiti svakim radnim danom od┬á07:00┬á do 15:00 sati u Zavi─Źajnom muzeju Biograd.