Danas u 11:00 sati povodom obilježavanja Svjetskog dana voda u zavičajnom muzeju Biograd, otvorena je izložba fotografija biljnog i životinjskog svijeta Jadranskog podmorja. Izložba fotografija organizirana je u sklopu građanske inicijative “VODENI SVIJET” koju provodi biogradska Udruga za zaštitu okoliša “Hippocampus”, a financijski je podržala Zaklada Kajo Dadić. Fotografije su autorsko djelo vrijednih ronioca Ronilačkog kluba “Sv. Roko” iz Bibinja, a prikazuju ljepote jadranskog podmorja Zadarske županije.

Izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Marijan Stopfer i pozvao prisutne na veću brigu o okolišu. U svom govoru predsjednik Udruge Hippocampus, Željko Domitrović istaknuo je kako već više godina uspješno surađuje s Ronilačkim klubom “Sv. Roko” na području promocije ekološke osviještenosti pa tako i ovom izložbom žele ekološki osvijestiti stanovnike i posjetitelje Zadarske županije, te promovirati ljepotu i biološku raznolikost Jadranskog podmorja.

Izložba će biti postavljena do 22. travnja, odnosno Dana planeta Zemlje, s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnih staništa za opstanak biljnog i životinjskog svijeta, a moguće ju je posjetiti svakim radnim danom od 07:00  do 15:00 sati u Zavičajnom muzeju Biograd.