Nedjelja, 8. kolovoza – 19. NEDJ. KROZ GOD.  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30 i 19,00 sati

 

Ponedjeljak, 9. kolovoza – sv. Terezija od Križa (Edit Stein)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati ( zajedničke nakane )

 

Utorak, 10. kolovoza – sv. Lovro, mučenik

Sv. Misa u crkvi  Sv. Roka u 8,00 sati

 

Srijeda, 11. kolovoza – sv. Klara

(dan posvete crkve Velike Gospe)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati

 

Četvrtak, 12. kolovoza                                               

Krunica i ispovijed u 18,30 sati

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Petak, 13. kolovoza

Krunica i ispovijed u 18,30 sati

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Subota, 14. kolovoza – sv. Maksimilijan Kolbe

Ispovijed u 18,00 sati; krunica u 18,30 sati

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati ( Misa bdijenja)

 

Nedjelja, 15. kolovoza – Svetkovina Velike Gospe   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30 i 18,30 sati

+Mirjana Ničić – sestra Marija s djecom 100 kn; +Roko Kero – supruga Marija 100 kn; +Radomir Grujović – supruga s djecom 100 kn; +Marija Lisica – sin Bruno 50 kn; +Ivan Ostrogonac – njegova obitelj 150 kn; +Bruno i Pavica Šimunić – kćer Mila i zet Marijan 50 kn   

  PRODAJA RUKOTVORINA  IZ DOMA ZA DJECU I MLADE

Djeca i mladi iz doma časnih sestara karmelićanki u Zagrebu i Hrvatskom Leskovcu izrađuju  rukotvorine koje povremeno prodaju. Tako će u našoj župi prodavati svoje rukotvorine u nedjelju 8. kolovoza. Naime, jedna djevojka koja je s njima u Domu za napuštenu djecu i mlade se uskoro udaje, pa će joj darovati dobiveni novac od prodaje suvenira i na taj način joj pomoći. Hvala unaprijed svima onima koji su raspoloženi za pomoći!

 

                              EUHARISTIJSKO KLANJANJE

  U ponedjeljak 9. kolovoza u 20,00 sati bit će u crkvi Velike Gospe euharistijsko klanjanje u sklopu programa duhovne obnove za djevojke koje su kod časnih sestara u Bibinjama. Klanjanju se mogu pridružiti i  mladi iz naše župe i drugi koji to žele. Dođite poklonimo se Gospodinu!

 

                SVETKOVINA VELIKE GOSPE I SV. ROKA

   Naša župa će se duhovno pripremati za svetkovinu Velike Gospe i sv. Roka trodnevnicom od 12. do 14. kolovoza. Tih dana u crkvi Velike Gospe u 18, 30 sati molit ćemo krunicu i bit će prilika za ispovijed, a u 19, 00 sati sveta Misa. Svetu Misu u četvrtak će predvoditi don Roko Smokrović, bolnički kapelan, a u petak don Marinko Duvnjak, župnik Privlake.  Na svetkovinu Uznesenja BDM 15. kolovoza bit će   Misa    u 8, 00 i u 10, 30 sati, te Misa i procesija u 18, 30 sati. Večernju Misu predvodit će don Marin Batur, upravitelj župe Kraljice Mira u Zadru.

   Na svetkovinu sv. Roka Misa će biti u crkvi sv. Roka u 8,00 sati (predvodi don Gašpar Dodić, župnik Zemunika).    Misu i procesiju      u 10,30 sati predvodi don Žarko Relota, župnik Ploče i Dračevca Zadarskog. Večernja Misa će biti u 18,30 sati.

  Molimo župljane da se angažiraju u povodu svetkovine Velike Gospe i sv. Roka u pripremi i slavlju ovih velikih dana. Naravno, duhovna priprema je na prvome mjestu. Dođite na ispovijed tijekom trodnevnice. Očekujemo angažman oko čišćenja okoliša crkve, uređenje jedne i druge crkve, probe zborova, probe za čitanje Božje Riječi, ministriranje, nošenje zastava u procesiji i kipova, redari..

Posebno pozivamo nositelje kipova da se na vrijeme jave i dolično i podjednako obuku. Nemojmo misliti drugi će to, nego se pitajmo u čemu ja mogu pomoći. Ne budimo samo pasivni promatrači, nego aktivni sudionici! Upozorimo turiste da ne parkiraju na dan sv. Roka oko crkve.