Nedjelja, 4. srpnja – 14. NEDJELJA KROZ GOD.

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30. Molitva za naše pokojne na Starome groblju u 18,15 sati.  Sv. Misa u crkvi Velike Gospe  u  19,00 sati

 

Ponedjeljak, 5. srpnja – Sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati ( zajedničke nakane )

 

Utorak, 6. srpnja

Sv. Misa u crkvi  Sv. Roka u 8,00 sati

 

Srijeda, 7. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Četvrtak, 8. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8,00 sati.  

 

Petak, 9. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 10. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8,00 sati

 

Nedjelja, 11. srpnja – 15. NEDJ. KROZ GOD. – Sv. Benedikt, opat

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30 i 19,00 sati

ŽENIDBENE  NAPOVIJEDI

Na sakrament svete ženidbe se pripremaju:

    LUKA KNEŽEVIĆ rođen 1995. godine  od oca Ivice i majke Mire r. Čanković iz župe Islam Latinski i PATRICIA LONIĆ rođena 1993. godine  od oca Dražana i majke Danijele r. Bosotina iz župe Bibinje. Vjenčanje je u Bibinjama u crkvi Velike Gospe 10. srpnja.

 

   IVAN LISICA rođen 1995. godine od oca Marina i majke Zvjezdane r. Bralić iz župe Bibinje i MARTINA BOROJEVIĆ rođena 1996. godine od oca Jedinka i majke Mirjane r. Antunović iz župe Bokanjac. Vjenčanje je u crkvi sv. Pavla na Bokanjcu 10. srpnja.

 

DJEČJI ZBOR – PROBE

Dječji zbor naše župe tijekom ljeta imat će svoje probe u crkvi Velike Gospe i to subotom u 9,00 sati. Tko želi, a ima glasa i sluha, može se pridružiti ovom zboru i svojim pjevanjem hvaliti Gospodina.

 

SUSRET ZA PRIMANJE ŠKAPULARA

U srijedu 7. srpnja u 20,00 sati u dvorani kod časnih sestara održat će se susret za  one koji žele primiti Gospin škapular (16. srpnja). Zainteresirani će dobiti ostale informacije na tom susretu.

                                            SVETI ĆIRIL I METOD

Ćiril je rođen u Solunu, a u Carigradu je stekao vrsnu izobrazbu. S bratom Metodijem uputi se u Moravsku propovijedati vjeru. Obadvojica su na staroslavenski preveli liturgijske obrasce napisane glagoljskim pismom. Kad su bili pozvani u Rim, ondje je Ćiril umro 14. veljače 869. godine, a metodije je posvećen za biskupa. Zatim je pošao u Panoniju i ondje je navijestio evanđelje. Mnogo je pretrpio od zavidnika, ali su mu rimski pape pomagali. Umro je 6. travnja 885. u Velehradu u današnjoj Češkoj.

 

DOLAŽENJE U CRKVU DOLIČNO OBUČENI

Crkva je posvećeno mjesto i zato je normalno da u crkvu dolazimo dolično (pristojno) obučeni. To vrijedi i za ljetne dane kada je vruće. Zamjećuje se da neki ne dolaze obučeni kako dolikuje svetom prostoru. To se posebno događa kod vjenčanja i to kod ženskih osoba. Ubuduće nećemo takve primati u crkvu!

 

                                 BLAGDAN SV. NEDILJICE U VRANI

U nedjelju 4. srpnja u Vrani se slavi Sv. Nediljica. Misa je u: 7,00; 9,00; 11,00 (predvodi biskup Jure Bogdan) i u 18,00 sati (s blagoslovom djece).