Nedjelja, 3. siječnja – Druga nedjelja poslije Božića

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00 sati,  u 10, 30   i  u 16,00 sati

 

Ponedjeljak, 4. siječnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17,00 sati (zajednička)   

 

Utorak, 5. siječnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17,00  sati sa blagoslovom vode

(vodu za blagoslov donesite u svojim bocama)

 

Srijeda, 6. siječnja – Bogojavljenje (Tri kralja)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u: 8,00;  10,30  i  16,00 sati.

 

Četvrtak, 7. siječnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17,00 sati

 

Petak, 8. siječnja

Sv. Misa  u crkvi Velike Gospe u 17,00 sati

 

Subota, 9. siječnja

Sv. Misa u crkvi  sv. Roka u 8,00 sati

Nedjeljna sv. Misa u 17,00 sati u crkvi Velike Gospe.

 

Nedjelja, 10. siječnja – Krštenje Gospodinovo

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00;   10, 30   i  u 16,00 sati

ODREDBE TIJEKOM  BOŽIĆNOG VREMENA

 

Na snazi su stroge mjere zbog zaraze od COVIDA-19, a koje obuhvaćaju i vjerska okupljanja.

Zbog toga je  naš Nadbiskup donio neke odredbe koje vrijede za cijelu našu Nadbiskupiju:

 – odgađa se do daljnjega  uobičajeni blagoslov obitelji do povoljnije epidemiološke situacije   ( zidni kalendari se mogu uzeti na stoliću u crkvi)

 –  ograničen je broj vjernika na sv. Misama (prema odredbi Stožera 25 osoba) Članovi istog kućanstva i obitelji mogu biti u crkvi zajedno. No, razmak između obitelji i druge obitelji ili pojedinca treba biti dva metra.

 – i subotom uvečer može se slaviti nedjeljna sv. Misa i uoči svetkovina, kojom se udovoljava obvezi sudjelovanja vjernika na nedjeljnoj Misi ili Misi svetkovine

 

POMOĆ STRADALIMA U POTRESU

(iz dopisa upućenog svećenicima zadarske nadbiskupije):

Potreseni nedavnim događajima koji su pogodili stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, pozvani smo kao kršćani na solidarnost i blizinu najpotrebnijima.

Razornu snagu potresa svjedoče porušene javne zgrade, obiteljski domovi, sakralni objekti i brojna materijalna šteta. Potresne informacije o poginulim žrtvama dozivaju nam u svijest osjećaje tuge, ali i poziv na molitvu.

Svjesni nastale štete i trenutnog stanja u kojem se nalaze naša braća i sestre, odlučili smo se na poticaj Caritasa Zadarske nadbiskupije reagirati konkretnim mjerama i na taj način pomoći nastradalima.

Ovim putem Vas molim da u svojim župama provedete sljedeće inicijative te se na taj način uključite u akciju Caritasa i Zadarske nadbiskupije…

Narednim nedjeljama nakon sv. Mise prikupljajte na vratima crkve sredstva na ovu nakanu. Prikupljeni novac koncem radnog tjedna uplatite na račun Caritasa ili ga položite u Ekonomat Nadbiskupije. Novac neka se položi na račun Caritasa: NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR, IBAN: HR5324070001100041082, Poziv na broj: 02 536 ili na polog Nadbiskupije s napomenom za “Pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije“. Moguća je uplata i preko donacijskog telefona Hrvatskog Caritasa: 060 9010. Pomoć i suradnja, a osobito bratska ljubav, potiče nas da u ovom teškom trenutku suosjećamo i iskažemo blizinu najpotrebnijima. Uz pozdrav u Gospodinu,

                                                                      Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

 

    Bibinjci i Bibinjke su više puta pokazali svoju solidarnost sa ljudima u potrebi. To su učinili i sada skupivši isti dan kad je bio potres pomoć za stradale i odmah im je dostavili. Nastavit  ćemo i dalje pomagati stradale u ovom potresu!