Nedjelja, 20. lipnja – 12. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30   i  19,00 sati

 

Ponedjeljak, 21. lipnja – sv. Alojzije Gonzaga, zaštitnik mladeži

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati ( zajedničke nakane )

 

Utorak, 22. lipnja

Sv. Misa u crkvi  Sv. Roka u 8,00  sati (+Dragan Lisica)

Nakon Mise molitva na grobu poginulog hrvatskog branitelja

 

Srijeda, 23. lipnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Četvrtak, 24. lipnja – svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja

Sv. Misa ispred crkve sv. Ivana u Starom selu u 19,30 sati

 

Petak, 25. lipnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 26. lipnja

Nema u župi sv. Mise

 

Nedjelja, 27. lipnja – 13. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u:  8, 00,  10,30   i  19,00 sati

DON ANTE SORIĆ DOKTORIRAO IZ  TEOLOGIJE

Don Ante Sorić, rodom iz naše župe, ravnatelj Klasične gimnazije u Zadru, župnik Petrčana i profesor na Teološko katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru, obranio je 16. lipnja 2021. godine, s ocjenom „summa cum laude“, doktorsku radnju iz područja pastoralne teologije na Papinskom pastoralnom institutu lateranskog sveučilišta u Rimu. Čestitamo!

 

SVEĆENIČKO REĐENJE U KATEDRALI

U subotu, 26. lipnja u 11 sati bit će u katedrali sv. Stošije svećeničko ređenje. Za svećenika će se zarediti fra Pavle Ivić, član zadarske franjevač. Provincije.

 

MILOSTINJA „PETROV NOVČIĆ“

Prema odluci HBK (Hrvatske biskupske konferencije) milostinja posljednje nedjelje u lipnju pred blagdan sv. Petra (27. lipnja) je u svim crkvama namijenjena za Papu. To je tzv. „Petrov novčić“. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali kako bi mogao i pomoći mjesnim Crkvama (npr. uslijed ratnih sukoba ili prirodnih nepogoda).

 

ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

Na sakrament svete ženidbe se pripremaju: Venci Šindija sin Nikole i Arnalde r. Mrkić, rođen 1995. godine, iz župe Bibinje i Marta Kasap kći Milorada i Branke r. Klapan, rođena 1991. godine, iz župe Zemunik. Vjenčanje će biti 26. lipnja 2021. godine u Zemuniku u crkvi Kraljice mira – Kraljice Hrvata.

 

                                        „KARMELSKO LJETO“

Duhovno rekreativni kamp za djevojke od 18 do 30 godina nazvan „Karmelsko ljeto“ održat će se od 4. do 11. kolovoza u samostanu karmelićanki u Bibinjama. Kamp je namijenjen djevojkama koje žele produbiti odnos s Bogom u duhu Karmela Božanskog Srca Isusova. Program obuhvaća zajedničku i osobnu molitvu, misu, klanjanje, trenutke šutnje, popodnevno kupanje u moru, večernji rekreativni program, kreativnu radionicu. Informacije i prijave su do 25. srpnja s. M. Dijani na e-adresu  s.dijana.pucko@gmail.com. Kako doznajemo već je popunjen broj prijavljenih iz raznih strana Hrvatske. Moglo bi se još uključiti nekoliko djevojaka iz Bibinja koje bi spavale kod kuće, a preko dana sudjelovale u ovom programu.