NEDJELJA, 19. svibnja – Duhovi

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00; te u 10:30 sati

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19:00 sati

Ponedjeljak, 20. svibnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19:00 sati (zajedničke nakane )

Utorak, 21. svibnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8:00 sati

Srijeda, 22. svibnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00 sati

Četvrtak, 23. svibnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19:00 sati

Nakon sv. Mise biti će Euharistijsko klanjanje

Petak, 24. svibnja – Marija Pomoćnica

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19:00 sati

Subota, 25. svibnja – Marija Majka Crkve

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8:00 sati

NEDJELJA, 26. svibnja – Presveto Trojstvo

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8:00 te u 10:30 sati

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19:00 sati

HOD ZA ŽIVOT
Ove se godine Hod za život, obitelj i Hrvatsku, građanski pokret za zaštitu života od začeća do prirodne smrti, održava u 15 hrvatskih gradova pod geslom: GLAS ROĐENIH ZA ŽIVOT NEROĐENIH. U Zadru, 1. lipnja okupljanje je u 10:00 sati na Trgu Petra Zoranića (Pet bunara). Na izlazu iz crkve su volonteri kod kojih možete nabaviti ovogodišnje promotivne materijale te tako financijski poduprijeti organizaciju Hoda za život.

CARITAS ŽUPE BIBINJE
U našoj župi ovih dana osnovan je Caritas kojem je na čelu Marijan Drobnak. Broj caritasa: 095 594 55 38 ili mail: zupnicaritasbibinje@gmail.com

PRIMANJE VJEČNIH ZAVJETA
Sestra Maria Noemi od Krista Kralja rođena Marina Banić – od oca Zorana i majke Nediljke rođ. Sorić prima vječne zavjete 02. lipnja 2024. u 18:00 sati u crkvi San Giuseppe dei Ruffi u Napulju. Ušla je u red Vječnih Klanjateljica Presvetog Sakramenta 08. 12. 2014. u pratnji svoje obitelji, te primila privremene zavjete 09. lipnja 2018. Sada nastavlja svoj put uz Krista i potpuno mu se predaje. Tko želi prisustvovati ređenju, za više informacija može se javiti obitelji na broj mobitela: 091 780 9433

MARIJINA LEGIJA – OBAVIJEST
Marijina Legija organizira hodočašće u Gospino svetište Vrpolje 25. svibnja. Prijave na broj: 091 788 3445

Duhovi – svetkovina Duha Svetoga! Duhovi su svetkovina protupokreta. Umjesto zloduha Duh Sveti. Na svim razinama, u svim područjima: u mome vlastitom životu, u obitelji, društvu, u državi i u Crkvi. Blaženi papa Ivan XXIII pred 53 godine, 1959, sazvao je Drugi Vatikanski sabor. On se nadao od toga jednom “novom duhu” za Crkvu. Mnogo toga od njegova sna postalo je stvarnost. Mnoga očekivanja su razočarala. Jedni nalaze da je bilo “zastoja u reformi”, Crkva se malo obnovila, previše je ostala “staromodna”. Drugi misle da je puno dokazanoga i prokušanoga revnosnom obnovom izgubljeno. Vjerujemo da Duh Sveti vodi Crkvu i svakoga pojedinca na putove na kojima smo često nenaviknuti, i koji su za nas dijelom bolni. Nije svako oduševljenje već od Duha Svetoga. Mnoga razočaranja mogu biti vrata kroz koja Duh Sveti dolazi u naš život.
Kako djeluje On? Po čemu ga prepoznajemo? Isus danas kaže: “On će vas upućivati u svu istinu.” On je Duh istine”. Zloduh je duh laži. U laži su kratke noge, kaže narodna poslovica. Boli to, istini gledati u lice. Ali samo istina oslobađa. Na lažima, samozavaravanju, zasljepljivanju ne može se graditi sreća.
U današnjem čitanju iz Poslanice Galaćanima (5. poglavlje) sveti Pavao nudi tako reći dvije “provjerene liste”, na kojima možemo razlikovati zloduha od Duha. On prvu listu naziva “djela tijela” i time misli stavove i radnje, koji odvode od sreće, od života, od Boga. Ona glasi: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično”.
Drugu listu apostol naziva “plod Duha”. Sve što je ovdje popisano, udružuje i stvara mogućim zajedništvo jednih s drugima. On nabraja devet plodova, a to su: “ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost”.
Dvije stvari su jasne: druga lista je bez sumnje radosnija od prve. Radije živim s ljudima, koji žive prema drugoj listi. Ali je također jasno, da se stavovi druge liste teško stiću. “Djela tijela” dolaze od sebe ako im se mirno prepustimo.