U organizaciji Triatlon kluba Zadar, Škole trčanja Zadar, Općine Bibinje i TZ Općine Bibinje, uspješno je održana prva Bibinje summer run utrka. Šetnica Taline izgledala je tijesna za sve one koji su željeli bodriti natjecatelje. U utrci je sudjelovalo nešto više od 200 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske ali i Europe. Znak za start označila je Ivana Sutlović, iz grupe Central, poznata kao i natjecateljica iz show-a The Voice.

 Lijepo mi je u Bibinjama i bit će mi čast pjevati za sve ove trkače nakon utrke, sretno svima! – rekla nam je Ivana, nakon što su trkači krenuli sa startne linije.

Cilj prve Bibinje summer run utrke, osim promocije rekreativnog trčanja bio je i povezivanje lokalnog stanovništva s turistima kroz sport i zabavu i u tome se u potpunosti uspjelo. Naime, medalju za najbržeg turista odnijela je Belgijanka, Delfien Coevoet. Mlada Delfien prvi put je stigla u Bibinje i odmah se odlučila prijaviti na utrku.

 Prvi puta sam tu u Bibinjama, ovo mi je prvi dan ovdje, ali sam odlučila prijaviti se i evo pobijedila! Nisam se nadala da ću osvojiti srebrnu medalju, pa još i medalju za najbržeg turista. Mislim da ću Bibinje pamtiti do kraja života, prekrasan osjećaj, hvala vam – izjavila je vidno uzbuđena Delfien Coevoet.

Pored Delfien, bilo je natjecatelja iz Njemačke, Švedske, Irske, BiH i Slovenije čime je utrka već od prve godine dobila međunarodni predznak.

Oko 21 sat kada su posljednji sudionici utrke stigli do cilja, ispred Sportskog centra Crljenica dočekala ih je okrjepa. Potom je održana prva revijalna utrka bibinjskih konobara nakon koje su dodijeljene nagrade najuspješnijim natjecateljima. Nagrade najboljima podijelili su načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija, zamjenik načelnika Općine Bibinje Šime Sekula, te direktor TZ Općine Bibinje Jure Fuzul. Da sve prođe u redu, brinuli su se brojni volonteri NK Bibinje, Općine Bibinje, te komunalnog poduzeća Bibinjac.

Utrka je zbog tehničkih razloga smanjena na 5 kilometara, no to nije previše smetalo pobjednicima. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Ivan Pikunić iz Sv. Filipa i Jakova, dok je kod cura bila najbolja Radmila Maksimović iz Šibenika.

  Sretna sam što sam osvojila zlato, nadam se da će utrka narasti jer bih voljala da se nagrade, odnosno kategorije naprave po godinama, no za prvu godinu sve je bilo super – izjavila je pobjednica u ženskoj kategoriji Radmila Maksimović.

Jedan od organizatora Bibinje Summer run utrke, bio je i Triatlon klub Zadar.

 Rekordni broj od skoro 200 natjecatelja završilo je utrku na 5km u samom centru mjesta, to govori da Bibinje podržava sport i rekreaciju.Staza je atraktivna, trčanje kroz stari centar mjesta uz gledatelje koji navijaju poseban je doživljaj koji definitivno treba osjetiti.Nadamo se budućoj uspješnoj suradnji kako bi Bibinje summer run postalo tradicionalno natjecanje u mjestu u kojem će se natjecati trkači ne samo iz regije već i iz inozemstva. – Kazao je Ivan Gobin, predsjednik TK Zadar.

Veliki broj Sukošanaca došao je podržati svoje susjede.

Utrka je bila super organizirana, nadam se da će Bibinjci iduće godine doći trčati kod nas na naš Magunja trail – rekao je Sukošanac, Božo Gašparović koji je na cilj stigao peti, odnosno za 19 minuta i 31 sekundu.

Vjerujemo da hoće, jer su Bibinjci i Sukošanci ali i svi ostali natjecatelji nastavili zabavljati se dugo u noć uz grupu Central.

Ukupni poredak moguće je pogledati na internetskoj stranici stotinka.hr. Pobjednik utrke konobara je Luka Maričić. Velike čestitke i najmlađem trkaču, sedmogodišnjem Antoniu Lisici, koji je na cilj stigao među prvih 15.

Šime Sikirić/Foto: Leo Banić

 

.

Invalid Displayed Gallery