Pod pokroviteljstvom Općine Bibinje, od 23.-24.07.2021.-e- godine, održao se INTERNATIONAL MAJORETTE  & DANCE FESTIVAL u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske.

Na Festivalu je sudjelovalo 15 timova  iz Poljske, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske koji su u dva dana programa izveli revijalni i natjecateljski dio u brojnim kategorijama mažoret sporta i plesa.

Prvi dan Festivala dio sudionika prodefilirao je kroz Bibinje do Sportskoga centra Crljenica gdje su se timovi predstavili revijalnim programom .

Natjecateljski dio Festivala održan je u subotu .24.07.2021. , sve sudionike su pozdravili predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske ,Željka Banović i direktor Turističke zajednice Bibinje, Jure Fuzul koji je i službeno otvorio Festival.

 U brojnim natjecateljskim kategorijama,  timovi  su se predstavili u 166 koreografija, a ocjenjivalo ih je 6 međunarodnih sudaca koji su, pored medalja i pehara u svakoj kategoriji, dodijelili i specijalnu nagradu za najbolji mažoret i plesni tim.

U kategoriji mažoret sporta, GRAND PRIX je osvojio tim „Lucky Dance“ iz Ukrajine, a  za plesni dio , nagradu kao najbolji plesni klub ponio je T-DANCE iz Splita.

Brojna publika pratila je u dva dana program u kojemu su se mogli vidjeti odlične izvedbe, atraktivni kostimi i koreografije u dobnim uzrastima djece, kadete, juniora i seniora.

Prve medalje osvojile su i mlade , po mažoret stažu , Mažoretkinje Bibinje koje su sudjelovale u dva dobna uzrasta kadeta i juniora, a ove medalje će biti i poticaj za rad u novoj školskoj godini u kojoj ih očekuju brojna natjecanja i nastupi.

Nakon uspješne realizacije, definiran je datum za II. INTERNATIONAL MAJORETTE & DANCE FESTIVAL  koji će se održati od 23.-24.07.2022.-e godine sa namjerom da u Bibinju vidimo još veći broj sudionika .