Priča o ronilačkom klubu Sv.Roko Bibinje

RK Sv.Roko je u registar udruga upisan 22.07.2010g.osnovan od strane 6 zaljubljenika u more i ronjenje ,koji na ronjenje gledaju bez materijalnih primisli! Ideja vodilja kluba je sustavni rad na popularizaciji ronjenja posebno kod mladih ljudi te projekti koji bi doprinjeli očuvanju mora i okoliša!
RK Sv.Roko u svom članstvu ima 70-tak članova svih dobi i uzrasta te jako puno djevojaka s time da su to učenici,studenti,pomorci,doktori,arheolozi,biolozi,policajci…
Do sada smo odradili 22 ekološke akcije čišćenja podmorja diljem Lijepe naše a posebno u zadarskoj županiji.
Također je u proteklom vremenu održano 40tečajeva svih kategorija i specijalnost(R1,R2,R3,nitrox,kompresorist…)
Klub djeluje u svom prostoru koji je dobio od Općine Bibinje i sastanci su četvrtkom u 18h a prostorije se nalaze na katu bivšeg doma omladine!
Članovi kluba tvore i državnu postrojbu za spašavanje na vodama DUZS-a., te su neki članovi sudjelovali u međunarodnom projektu Natura 2000,te aktivno sudjelujemo u hidroarheološkim istraživanjima Arheološkog muzeja Zadar…
Organizirali smo i prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah Jump Blue u Zadru kada je po prvi puta jedan zadranin postao član reprezentacije Hrvatske jedne od najtrofejnijih reprezentacija uopće.
U klubu djeluje jako dobra ekipa podmorskih fotrografa sa nekoliko uspjelih izložbi iza sebe!
Mi živimo ronjenje i zato kod nas ne pravimo razliku ni po godinama ni po spolu te imamo članove od 14god do 70god. kako muških tako i žena!
Nikad niste prestari da biste počeli roniti i uživati u prekrasnim prizorima koje mi želimo našim radom očuvati za buduća pokoljenja!