Aktualno Foto galerija Izdvojeno

Prva pričest 2019 Bibinje

LEOL0138

.

Sakramentu euharistije po prvi puta pristupilo 52 prvopričesnika

 

Tako je bilo vidljivo i olakšanje i radost prvopričesnika, 21 dječaka i čak 31 djevojčice, koji su po prvi puta pristupili sakramentu euharistije za koji su se dugo pripremali i u školi i u župi

 

BIBINJE – U Bibinjama je bilo izuzetno svečano. Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Marijina, u puku zvanoj crkva Velike Gospe,  don Zdenko Milić, župnik, podijelio je sakrament prve svete pričesti. Malog Isusa u svom srcu prvi put je primilo 52 prvopričesnika. Tako je bilo vidljivo i olakšanje i radost prvopričesnika koji su po prvi puta su pristupili sakramentu euharistije za koji su se dugo pripremali i u školi i u župi.

Svetu pričest su primili učenici trećeg razreda OŠ Stjepana Radića, ravnateljice Mirke Sikirić, koje u svijet odgoja i školskog obrazovanja uvode učiteljice Natalija Kero i Nada Režan. Riječ je o 21 prvopričesniku i čak 31 prvopričesnice koje su za svetu pričest, jedan od sedam svetih sakramenata te zajedno s krštenjem i krizmom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije, pripremale časne iz samostana sv. Obitelji sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova koje u Bibinjama djeluju već 23 godine, od 1996.

U svečanoj procesiji s pjesmom ušli su u crkvu i započeli sveto misno slavlje. Sama svečanost prve svete pričesti protekla je dostojanstveno i svečano, s velikom radošću. Prvopričesnici su recitirali, pjevao je dječji zbor, a u euharistijskom slavlju aktivno su sudjelovali i roditelji.

Sklopljenih ruku i vidljivom velikom radošću, prvopričesnici su dočekali najsvečaniji trenutak svete mise te su jedan po jedan pristupali oltaru i primali Isusa u svoje srce. To je bio vrhunac ove svečanosti, trenutak koji se pamti cijeloga života.

Bibinjski prvopričesnici: Natali Vuica, Rita Zuanović, Anđela Bandrak, Cvita Sikirić, Marta Delija, Doris Kero, Vanessa Kero, Marela Sikirić, Ljubica Šimunić, Nikolina Iglić, Lara Kačinić, Ramona Crnjak, Laura Kandić, Marija Lisica, Neli Lisica, Zara Lisica, Nika Lisica I, Nika Lisica II, Maria Lonić, Greta Lukić, Kristina Lukić, Eva Mirkov, Laura Pavelić, Lana Petković, Lucija Bralić, Patricia Budanović, Adriana Bugarija, Leona Lisica, Lucija Perica, Marija Sović, Marta Šindija, Jakov Bugarija, Marino Ceronja, Gabrijel Delija, Oliver Gecan, Lucijan Sekula, Noa Sekula, Cristiano Sikirić, Bruno Bandrak, Antonio Bugarija, Petar Bugarija, Josip Koljđeraj, Ivano Konestabo, Niko Lepur, Grgo Lisica, Toni Lisica, Petar Lonić, Roko Sikirić, Stipe Šimunić, Šime Šimunić, Toni Šimunić, Mateo Šindija.