Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 8. IV. 2019. – 14. IV. 2019.

Bibinje stvara 4

Nedjelja, 7. travnja – PETA KORIZMENA

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati ( zbor mladih)

Križni put od crkve sv. Roka do crkve sv. Ivana u Punti u 16,30 sati

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18,30 sati

 

Ponedjeljak, 8. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati

 

Utorak, 9. travnja   

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 30 sati

 

Srijeda, 10. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 30 sati (zajednička)

 

Četvrtak, 11. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

Pokorničko bogoslužje (sv. Ispovijed) u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Petak, 12. travnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

Križni put u 18,00 sati u crkvi Velike Gospe

 

Subota, 13. travnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 14. travnja – CVJETNICA (Nedjelja muke Gospodnje)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati. U 10,00 sati bit će blagoslov maslinovih grančica ispred samostana časnih sestara, te sv. Misa s pjevanjem Muke Gospodnje. U 14,00 sati bit će izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta u crkvi sv. Roka. U 18,15 sati bit će završetak klanjanja (blagoslov i pjevanje „Smiluj mi se Bože“). U 18, 30 sv. Misa.

KORIZMENA AKCIJA

U našoj Nadbiskupiji, kao i svake korizme, održava se korizmena akcija. Ove godine novac se skuplja kao pomoć “centru Sv. Majka Terezija” za djecu s posebnim potrebama u Gevgeliji, u Sjevernoj Makedoniji.

 

KRIŽNI PUT ULICAMA BIBINJA

U nedjelju 7. travnja imat ćemo križni put ulicama našega mjesta, od crkve sv. Roka do crkve sv. Ivana u Punti. Početak križnog puta je u 16, 30 sati. Ovom pobožnošću želimo pratiti Isusa na Njegovom putu muke i moliti Ga da blagoslovi našu župu, a posebno one koji trpe. Uključimo se u ovu pobožnost u što većem broju.

KRIŽNI PUT U ZADRU

U nedjelju, 7. travnja s početkom u 16, 00 sati održat će se križni put na Poluotoku u Zadru od crkve sv. Dimitrija (Sveučilište), zadarskom rivom do crkve sv. Frane. Pobožnost predvodi otac Nadbiskup.

 

MASLINOVE GRANČICE ZA MISIJE

I ove godine misijski ured iz Zagreba moli župe uz more da pošalju maslinove grančice za župe u unutrašnjosti. Prilog koji se dobije od maslinovih grančica namjenjen je za misije. Oni koji žele donirati maslinove grančice trebaju to učiniti u ponedjeljak 8. travnja kako bi ih mogli poslati 9. travnja da stignu na odredište do Cvjetnice. Imamo odobrenje od nekih vlasnika maslina za rezanje, pa nam trebaju dobrovoljci koji će to učiniti. Grančice treba donijeti u katolički dom kod crkve sv. Roka. Hvala!

 

USKRSNA ISPOVIJED

Tijekom ovog tjedna bit će ispovijed u župama našeg dekanata Zadar-Istok. Tako će u našoj Župi biti pokorničko bogoslužje (sv. ispovijed) u četvrtak 11. travnja u crkvi Velike Gospe s početkom u 19,00 sati. Bit će svećenici iz našeg dekanata na raspolaganju za ispovijed. Dođite točno na vrijeme i potaknite i druge, osobito djecu i mlade!

 

ISPOVIJED I PRIČEST BOLESNIKA

Posjet bolesnicima pred Veliki tjedan i uskrsne blagdane bit će od 9,00 do 13,30 sati u četvrtak 11. 4. (iznad pruge do Sorića) i u petak 12. 4. (Režani, pa ispod pruge do Crljenice), te u subotu 13. 4. (od Punte do Starog sela).

 

PRODAJA USKRSNE DEKORACIJE ZA MISIJE

U nedjelju 14. 4. pred crkvom će biti prodaja uskrsne dekoracije i drugih predmeta. Prilog od toga je za misije u Nigeriji (ss. karmelićanke). Hvala!