Obavijesti

Glasnik župe sv.Roka Bibinje, 6. VI. – 13. VI. 2021.

LEOL5433

Nedjelja, 6. lipnja – 10. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati. Otvor sv. Šime u Zadru za našu župu u  10, 00 sati. Molitva za naše pokojne na Novome groblju u 18, 00 sati. Večernja Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Ponedjeljak, 7. lipnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Utorak, 8. lipnja  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00  sati

 

Srijeda, 9. lipnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati (zajedničke nakane)

 

Četvrtak, 10. lipnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,00 sati

 

Petak, 11. lipnja – svetkovina presvetoga Srca Isusova

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 9,00 sati

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19,00 sati. Nakon Mise procesija

 

Subota, 12. lipnja – spomendan bezgrešnoga Srca Marijina

Sv. Misa u crkvi sv. Roka  u 8,00 sati

 

Nedjelja, 13. lipnja – 11. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati i u 10,30 sati

Sv. Misa na čast sv. Ante u crkvi sv. Roka u 18,30 sati i procesija s kipom  sv. Ante, te blagoslov djece.

 

ZLATNA KRUNICA

Kao što u mjesecu svibnju posebno molimo krunicu blažene Djevice Marije, tako u mjesecu lipnju, kad se slavi blagdan Presvetoga Srca Isusova, molimo krunicu Srca Isusova ili Zlatnu krunicu. Svakog dana dvadesetak minuta prije mise pjevajući molimo  krunicu Srca Isusova. Dođite, kako bismo zajedno molili zahvaljujući Isusu i moleći ga za ono što nam je najpotrebnije!

 

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Uskoro završava školska godina i počet će upisi osmaša u srednje škole. Podsjećamo

da je u Zadru naša katolička klasična gimnazija Ivana Pavla II. Zainteresirani mogu dobiti informacije preko interneta (www.gimnazija-ivanapavla.hr ) ili tel. 253-800
 U Srcu vječne ljubavi

   Srce, jer je jedan od najvažnijih organa u ljudskom tijelu, snagom svojega života daje život svakom dijelu tijela. Neprestano iz sebe daje, a ono što natrag u sebe primi, opet daje dalje. Za sebe ne zadržava ništa i dok daje, trudi se da to učini u optimalnom vremenu. Ono je nemjerljive veličine i mase u odnosu na ono što čini svojom jakošću. Povezano u krvožilnom sustavu arterija, vena i kapilara, koje kada bi se spojile u dužinu omotale bi dva i pol puta Zemlju, omogućava uz otkucaje najtišeg rada da krv prođe taj put u minutu i pola.  Srce nam se tako daje da sve u nama živi, no život nije samo biološko-kemijski proces, niti smo stvoreni da tijelu živimo i samo pratimo njegove promjene, nego nas je Bog stvorio na svoju sliku, ulivši nam u srca darove svoje ljubavi. Ti darovi su naše različite sposobnosti, intelekt, svijest, sloboda. Prema tim darovima svjesno i odgovorno djelujemo, ne izvana, premda je sve ono što činimo vidljivo u prostoru, nego iz srca koje je i samo dar Božji. U srcu darivanom božanskom ljubavlju nalazi se i sve ono što nam je život donio: ljudi, okolina, svi naši trenutci, doživljaji, nastojanja, brige, žrtve, slabosti i jakosti, padovi i dizanja, tuge i radosti. 

    Kao što je krv različita sastava, osobina i tvari, tako je sa životom, našim svakim proživljenim trenutkom u ovome svijetu. Srce koje je u nama glavni pokretač i snaga tijelu, mjesto je odluka i opredjeljenja. Dok srce tjera krv našim tijelom, u njoj nije samo njezin sastav, tj. plazma i krvne stanice, nego čitavo naše postojanje, naš život. Nakon svoje cirkulacije do srca, tijelu ostavlja krvnu sliku, a svijetu svjedočanstvo. 

Naš čitav život zapravo je slika otvorenog srca. Sve se vidi. Istim prikazom častimo srce Isusovo, Srce vječne ljubavi. Ono neka nam pomogne da u svakom trenutku živimo život u gladi i žeđi za Bogom, kako bismo popravili krvnu sliku života i od Isusa dobili pečat na zdravstvenom kartonu – »suobličen meni«!                                                    (iz Živo vrelo br 6 / 2021)