Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 26. XI. 2018. – 2. XII. 2018.

climate-change-2063240_1280

Nedjelja, 25. studenoga – KRIST KRALJ

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (zbor mladih).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati

 

Ponedjeljak, 26. studenoga  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati  

 

Utorak, 27. studenoga

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati

 

Srijeda, 28. studenoga (75. obljetnica smrti don Nike Kuvača, župn. Bibinja)  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17, 00 sati (zajednička)

U 17, 30 sati – sastanak u kripti za molitvene članove Marijine Legije

 

Četvrtak, 29. studenoga

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17, 00 sati

Nakon Mise Euharistijsko klanjanje

 

Petak, 30. studenoga – sv. Andrija          

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 1. prosinca    

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 2. prosinca – PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (župni zbor).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati

POSJET GROBU DR. FRANJE TUĐMANA

U subotu 8. prosinca općina Bibinje organizira, kao i svake godine, posjet grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

 

KRIZMA I PRVA PRIČEST

U našoj župi održat će se svečanost svete Potvrde, na Mali Uskrs, 28. travnja,  a svečanost Prve Pričesti 26. svibnja.

HUMANITARNA AKCIJA ZA VUKOVAR

I ove godine hrvatska katolička udruga medicinskih sestara iz Zadra organizira humanitarnu akciju „Vukovaru ZaDar“. Pozivaju se svi koji žele pomoći potrebne u Vukovaru da svoje pakete pomoći (hrana i higijenske potrepštine) ili novac dostave od ponedjeljka 26. 11. do petka 30. 11. u školama i dječjim vrtićima diljem zadarske županije. Također, pomoć građani mogu dostaviti u četvrtak 29. i petak 30. studenoga u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru od 8 – 18 sati i u subotu 1. prosinca od 12 – 14 sati. Završni i središnji dio akcije održava se u subotu 1. prosinca na narodnom trgu u Zadru od 9 – 13 sati. U tom vremenu ljudi dobre volje mogu donijeti svoju pomoć na Narodni trg i ostaviti novčani prilog. Vukovarcima su najpotrebnije hrana i higijenske potrepštine.   

ADVENTSKI UKRASI

 Prodaja adventskih vijenaca i drugih prigodnih predmeta bit će u nedjelju Krista Kralja. Sav prihod ide za misijsku postaju u Nigeriji. Svima velika hvala za sve vaše dosadašnje priloge. Neka vam Gospodin stostruko uzvrati.

 

ŽUPNI VJERONAUK ZA KRIZMANIKE

Priprema za krizmu je u tijeku. Priprema se sastoji od nedjeljne Mise, školskog vjeronauka u župne kateheze. Do sada je župna kateheza za krizmanike bila petkom. Od 24. studenog župna kateheza kao priprava za krizmu bit će subotom u 18, 00 sati u dvorani kod župne kuće.

 

PROSINAČKA SVEČANOST MARIJINE LEGIJE

U crkvi Velike Gospe u Bibinjama bit će 9. prosinca u 15,30 sati susret aktivnih i molitvenih članova Marijine Legije iz župe Bibinje, Turanj, Sv. Filip i Jakov, Biograd, Galovac, Posedarje i Jasenice. Inače, ta se svečanost održava svake godine oko blagdana Bezgrješne. Nakon molitvenog djela u crkvi susret se nastavlja u dvorani kod časnih sestara.   

 

EUROPSKI SUSRET MLADIH U MADRIDU

Novogodišnji europski ekumenski susret mladih koji organizira zajednica iz Taizea održavat će se u Madridu od 28. 12. 2018. – 1. 1. 2019. Mladi iz zadarske nadbiskupije na putovanju u Madrid priključili bi se mladima iz Zagreba. Kreće se 26. 12. u večernjim satima. Na putu za Madrid napravit će se veća pauza u Nici a na povratku u Torinu. Cijena puta je 1200 kn, a organizatoru treba platiti 55 eura čime će biti osigurani troškovi smještaja i hrane u Madridu. Prijave traju do 28. studenoga, a prijavljuje se preko facebook stranice Ureda za pastoral mladih zadarske nadbiskupije ili na email adresu; pastoralmladih.zadar@gmail.com