Obavijesti

Glasnik župe sv.Roka 24. V. 2020. – 31. V. 2020

New folder204

Nedjelja, 24. svibnja – Sedma vazmena nedjelja  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8, 30;  10, 30  i  18, 00 sati

 

Ponedjeljak, 25. svibnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati ( zajednička )

 

Utorak, 26. svibnja  –  (Gospe od Karavaja)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Srijeda, 27. svibnja  –  ( godišnjica posvete katedrale )

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Četvrtak, 28. svibnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Petak, 29. svibnja

Sv. Misa u  crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Subota, 30. svibnja – Dan državnosti  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 9, 00 sati

 

Nedjelja, 31. svibnja – DUHOVI  (Pedesetnica)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8, 30;  10, 30  i  18, 00 sati

ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

 

Na sakrament sv. Ženidbe pripremaju se: MARINO RADOVIĆ, rođen 1990. godine u Zadru od oca Freda i majke Valentine rođ. Kapović iz župe Vir i NIKOLINA ŠINDIJA, rođena 1994. godine u Zadru od oca Dragana i majke Jadranke rođ. Režan iz naše župe. Vjenčanje je 30. svibnja u crkvi Velike Gospe u Bibinjama.

MOLITVA KRUNICE

Mjesec svibanj posvećen je bl. Djevici Mariji, kada posebno molimo Gospinu krunicu. Molit ćemo  u crkvi krunicu pola sata prije Mise.  Svakako, molimo krunicu i druge molitve u svojim obiteljima i čitajmo Božju Riječ. Ovo je vrijeme kad još više treba doći do izražaja obiteljska molitva. Potaknite djecu, posebno prvopričesnike i krizmanike da uz molitvu i uče kod kuće iz knjiga koje su dobili na župnoj katehezi i tako se pripremaju za sakramente.

 

   PREPORUKE U VREMENU OPASNOSTI OD COVID-19 VIRUSA

Hvala Bogu, opet možemo slaviti sv. Misu s narodom.  Mjerodavne vlasti nas pozivaju na oprez. U našoj župi Misa će biti nedjeljom  u crkvi Velike Gospe ( 8, 30; 10, 30 i 18, 00 sati ), gdje je veći prostor i gdje vjernici mogu biti udaljeni jedan od drugoga najmanje dva metra. Na Misi nećemo pružati mir i pričest će se dijeliti na ruku. Ispovijed će biti  prije Mise u  kripti. Vjernici mogu slušati Misu i na dvorištu crkve  udaljeni jedni od drugih oko metar i pol.    Na ulazu u crkvu treba dezinficirati ruke.  Oni koji dođu prvi idu u prve klupe ( u prvu klupu dvojica, u drugu jedan, u treću dvojica itd…). Nema rezerviranih mjesta.  Na kor idu samo pjevači u 10, 30 sati, a na ostalim Misama može njih desetak. Važno je da budemo oprezni i odgovorni u ovoj situaciji ponašajući se prema uputama nadležnih vlasti.

 

MOLITVA SV. ROKU

Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo neka nas štiti i za nas moli kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

 

 

PRVA PRIČEST I KRIZMA

U cijeloj našoj Nadbiskupiji su, zbog ove pandemije, odgođena slavlja prve pričesti i krizme. Ako bude za to uvijeta prva pričest bi bila u rujnu, a krizma u listopadu ove godine.