Aktualno Izdvojeno Sport

Branimir Vujević i Roko Sikirić pozivaju na “Bibinje summer run”

Branimir Vujevic i Roko Sikiric

Osvajač olimpijske medalje, veslač Branimir Vujević i bivši odbojkaš hrvatske reprezentacije Roko Sikirić, pozivaju na prvo izdanje ulične utrke Bibinje summer run. Utrka će se održati u subotu, 30. srpnja s početkom u 20 sati. Poznati sportaši nisu dvojili kada su se priključili Bibinje summer run utrci, jer kako kažu ovo je hvalevrijedna manifestacija.
Jedan od najboljih štrokera kada je hrvatsko veslanje u pitanju, već je neko vrijeme trener u zadarskom Veslačkom klubu Jadran. U svojoj bogatoj karijeri, koja je trajala od 1990. do 2010. godine, Vujević je ostvario niz uspjeha od kojih je najveći osvajanje brončane medalje u posadi hrvatskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000.

˝I sam znam kako je teško organizirati bilo kakvu sportsku manifestaciju, s obzirom da sa svojim veslačkim klubom Jadran svake godine organiziramo Mini kup regatu u lipnju i Jadranov veslački dvoboj osmeraca u kolovozu, tako da sam oduševljeno prihvatio na bilo kakav način pomoći organizaciji prve ovakve utrke u Bibinjama˝ – izjavio je Branimir Vujević, stručni specijalist kineziologije, te sportski trener veslanja u VK Jadran Zadar.

Odbojkaš Roko Sikirić koji je bio član sjajne hrvatske odbojkaške reprezentacije u kojoj su igrali Omrčen, Kovačević, Čošković, i drugi, koja je igrala finale Europske lige 2006. u Izmiru, većinu svoje karijere proveo je u inozemstvu, također se rado odazvao našem pozivu.

˝S obzirom da živim u Berlinu bio sam prisutan na njihovom poznatom maratonu, tako da me veseli da će se i u mojim rodnim Bibinjama održati utrka kojoj je cilj promovirati takav oblik rekreacije. Nadam se da će trkača biti u što većem broju˝ – rekao je Roko Sikirić.

Roko Sikirić od 2010. godine živi u Njemačkoj. Jednu sezonu igrao je za klub Haching, a onda tri sezone za Berlin. Prije dvije godine preuzeo je mjesto sportskog direktora kluba i ostvario odličan uspjeh. Naime, nakon 16 godina njegov klub osvojio je kup Njemačke, prvi put osvojili su europski CEV kup, te njemačko prvenstvo.
Treba reći kako zbog velikog interesa prijave za Bibinje Summer Run traju do 30. srpnja.