Aktualno Foto galerija Izdvojeno

VELIKO SLAVLJE U ŽUPI BIBINJE

LEOL0735

Sakramentu euharistije po prvi puta pristupilo 53 prvopričesnika

 

Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Marijina, u puku zvanoj crkva Velike Gospe, don Zdenko Milić, župnik, podijelio je sakrament prve svete pričesti. Malog Isusa u svom srcu prvi put je primilo 53 prvopričesnika. Tako je bilo vidljivo i olakšanje i radost prvopričesnika koji su po prvi puta su pristupili sakramentu euharistije za koji su se dugo pripremali i u školi i u župi.

Zbog virusa COVID -19 svetu pričest su primili sad već učenici četvrtog razreda OŠ Stjepana Radića. Riječ je o 24 dječaka i 29 djevojčica koje su za svetu pričest, jedan od sedam svetih sakramenata te zajedno s krštenjem i krizmom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije, pripremale časne iz samostana sv. Obitelji sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova koje u Bibinjama djeluju već 24 godine, od 1996.

U svečanoj procesiji s pjesmom ušli su u crkvu i započeli sveto misno slavlje. Sama svečanost prve svete pričesti protekla je dostojanstveno i svečano, s velikom radošću. Prvopričesnici su recitirali, pjevao je dječji zbor, a u euharistijskom slavlju aktivno su sudjelovali i roditelji.

Bibinjska crkva bila je svečano ukrašena, a osim prvopričesnika zbog epidemioloških mjera na svetoj misi su bili samo roditelji.

Tijekom cijelog euharistijskog slavlja osjećao se slavljenički duh koji je isijavao iz bibinjskih prvopričesnika u kristalno bijelim haljinama. Mališani su radosno iščekivali taj trenutak, kada će primiti bijelu hostiju. Jedan po jedan pristupali su oltaru i primali Malog Isusa u svoje srce. To je bio vrhunac ove svečanosti, trenutak koji se pamti cijeloga života.