Aktualno Foto galerija Izdvojeno Sport

NK VETERANI BIBINJE SLAVILI 20 GODINA

LEOL0088

Pjesmu su predvodili Ivica Ićo Sikirić, klapa Bibinje i Tomislav Bralić, a nisu zaostajali ni brojni drugi Bibinjci koje prati izuzetno dobar pjevački glas, tako da je za rastanak i odlazak kućama trebalo nazdraviti s više »putnih« pića, tko zna koliko

Udruga veterana nogometnog kluba Bibinje, prva uopće registrirana veteranska športska udruga u Republici Hrvatskoj, proslavlja izuzetno vrijedan jubilej, 20 godina postojanja, uspješnog rada i djelovanja. Na druženju je bilo oko pedesetak članova, te izaslanstva prijateljskih udruga veterana iz Varaždina i Gruda. U ime Općine nazočio je Šime Sekula, zamjenik načelnika.
– Uz bogat stol na svečanosti dodjele zahvalnica i razmjeni darova s nama su bili i stariji članovi kluba. Od dragih gosztiju opravdano su nedostajali prijatelji s otoka Pelješca, kazao je Milan Šimunić – Miđo, predsjednik kluba.
Klub je u 20 godina djelovanja imao pet predsjednika, tu časnu ali i zahtjevnu dužnost su obnašala četiri Bibinjca. Prvi predsjednik bio je Ive Kero, potom Valter Kero, Milan Šimunić – Miđo i Goran Lukić – Banjere, te po drugi put Milan Šimunić – Miđo. Aktualni dopredsjednik je Joso Sikirić – Kockica.

Kao velika obitelj

– Dok smo bili mlađi igrali smo veliki nogomet, sad igramo samo mali nogomet. Sudjelujemo na turnirima u Bibinjama i drugdje. Česta su putovanja na prijateljske susrete u Varaždin, Grude i na Pelješac s obveznim uzvratnim susretima. Mi smo ne samo veliki i iskreni prijatelji već velika obitelj, poručio je tajnik kluba Tomislav Fuzul, dobro znani Tome Tuta.
Veliko, dugogodišnje prijateljstvo Bibinjci imaju i s ekipom iz Koprivnice s kojim ih je povezao Mladen Frleta, Bibinjac koji živi u Koprivnici. Kako je Mladen načeta zdravlja s ove svečanosti odaslane su mu poruke za brzim ozdravljenjem što je izmamilo dugotrajni aplauz svih nazočnih.
– Imali smo brojna putovanja koji će nam trajno ostati u sjećanju. Ipak bih izdvoji dvodnevni izlet, zajedničko hodočašće u hrvatski grad patnje, herojski grad Vukovar, kaže predsjednik Miđo, istaknuvši kako još u njima snažno tinja ponos zbog posjete gradu heroju Vukovaru koji je u njima probudio veliku ljubav prema domovini i istinski ponos i zahvalnost.

Pjesma se orila

Organiziranu večeru i spavanje imali su kod prijatelja iz Osijeka. Bili su i u Đakovu gdje su se pomolili u katedrali sv. Petra te u kraljevskom gradu Iloku.
– Bili smo pojedinačno, ali zajednički posjet Vukovaru i obilazak spomenika žrtvama iz Domovinskog rata najmanje je što smo mogli učiniti kako bi odali počast svim nevinim žrtvama koje su svoje živote utkale u slobodu Domovine. Zahvaljujući upravo njima mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj i zato oni nikada ne smiju biti zaboravljeni, poručio je Milan Šimunić – Miđo.
Pjesmu su predvodili Ivica Ićo Sikirić, klapa Bibinje i Tomislav Bralić, a nisu zaostajali ni brojni drugi Bibinjci koje prati izuzetno dobar pjevački glas, tako da je za rastanak i odlazak kućama trebalo nazdraviti s više »putnih« pića, tko zna koliko.

foto Leo Banić

tekst:Velimir Brkić