Obavijesti

Glasnik župe sv.Roka Bibinje, 9. IX. 2019. – 15. IX. 2019.

New folder204

Nedjelja, 8. rujna – 23. NEDJELJA KROZ GODINU 

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati te u 10, 30 sati (zbor mladih).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19, 00 sati

 

Ponedjeljak, 9. rujna

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati.

 

Utorak, 10. rujna

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati.

 

Srijeda, 11. rujna

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati (zajednička).

 

Četvrtak, 12. rujna

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 00 sati

 

Petak, 13. rujna

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati.

 

Subota, 14. rujna – Uzvišenje sv. Križa

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 00 sati.

 

Nedjelja, 15. rujna – 24. NEDJELJA KROZ GODINU  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati te u 10, 30 sati (župni zbor).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 30 sati.

 

  1. OBLJETNICA SMRTI DON MARKA SIKIRIĆA

 Ove godine se spominjemo 100. obljetnice smrti don Marka Sikirića, bibinjskog dugogodišnjeg župnika i hrvatskog rodoljuba. U subotu 12. listopada navečer slavit ćemo svečanu sv. Misu u crkvi Velike Gospe. Misu će predvoditi naš Nadbiskup. U petak 11. listopada u crkvi Velike Gospe imat ćemo koncert u spomen na don Marka. U subotu 5. listopada posjetit ćemo grob don Marka u Zagrebu na Mirogoju i postaviti spomen ploču. Tada bi slavili i sv. Misu u zagrebačkoj katedrali u 11,00 sati.   

                                            

PROBE ZA MJEŠOVITI ŽUPNI ZBOR

U tijeku su probe za pjevače mješovitog župnog zbora koji će pjevati na Misi u Zagrebu i Bibinjama o 100. obljetnici smrti don M. Sikirića, te na koncertu koji će se tom prilikom održati. Prošli put je na probi,  hvala Bogu, bilo dosta novih pjevača. Slijedeće probe će biti u petak 13. rujna u crkvi Velike Gospe, i to za tenore i base u 19,30 sati, a za soprane i alte u 20,30 sati.

 

 

HODOČAŠĆE U UDBINU I MARIJU BISTRICU

 Nacionalno hodočašće u Udbinu će se održati 14. rujna. Kako bismo sudjelovali na tom hodočašću, naša župa organizira hodočašće u Udbinu i Mariju Bistricu 14. i 15. rujna. Sudjelovat ćemo na Križnom putu i Misi u Udbini i produžiti autobusom prema Mariji Bistrici. U Mariji Bistrici bi imali večeru i spavanje, a u nedjelju doručak i ručak. U svetištu bi sudjelovali na Misi i križnom putu. Povratak kući je u nedjelju navečer. Cijena aranžmana je 360 kuna. Polazak je 14. rujna sa trga Velike Gospe u 6, 30 sati.

 

 

BLAGDAN MALE GOSPE U ZADRU I PAGU

Blagdan Rođenja BDM (8. rujna) se posebno slavi u Zadru kod benediktinki, jer su crkva i samostan posvećeni Maloj Gospi. Toga dana  svečanu sv. Misu u 19,00 sati predvodi o. Damjan Kružičević, benediktinac.

U Pagu se toga dana svečano slavi Mala Gospa. Naime kip Gospe od Staroga Grada se u procesiji iz župne (zborne) crkve nosi u Stari Grad, gdje će biti sve do Velike Gospe slijedeće godine. Procesija počinje u 17,00 sati, a sv. Misa koju će predvoditi don Dario Tičić u 18,00 sati. Ove godine će u procesiji i Misi sudjelovati i naš crkveni zbor iz Bibinja. U slučaju kiše bit će samo Misa u župnoj crkvi u Pagu, a procesija se odgađa za slijedeći tjedan. Inače, u razdoblju od Velike Gospe do male Gospe pred Gospinim kipom u Pagu se svaki dan moli krunica u 8,00; 13,00 i 19,00 sati, te u 22,00 sata.

        

 

                           

HODOČAŠĆE  U SVETIŠTE U KOMUŠINU

Marijina legija organizira u nedjelju 29. rujna hodočašće u Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije, Gospi Kondžilskoj u Komušinu pod geslom “S Marijom postojani u molitvi”. Ovo je 14. zahvalno godišnje hodoćašće Marijine legije u jedno od Marijanskih svetišta, a ove godine članovi ML iz cijele hrvatske, prijatelji Marijine legije, kao i svi vjernici koji to žele, hodočaste u ovo svetište iskazati počast Majci Mariji čija se čudotvorna slika časti u ovome svetištu. Marijina legija ovim hodočašćem radosne pokore i molitve, želi iskazati i svoju blizinu i podršku napaćenom hrvatskom narodu u BiH. Svetu Misu predvodit će uzoriti kardinal Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić. Hodočašće traje jedan dan. Tko želi sudjelovati neka se čim prije javi članicama ML u župi.