Obavijesti

Glasnik župe sv.Roka Bibinje, 9. II. 2020. – 16. II. 2020

LEOL7404

Nedjelja, 9. veljače – 5.  kroz godinu

Sv. Misa u crkvi velike Gospe u 8, 00 sati te u 10, 30 sati (zbor mladih).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati                                             

 

Ponedjeljak, 10. veljače – bl. Alojzije Stepinac

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 16, 30 sati (zajednička)

 

Utorak, 11. veljače – Gospe Lurdska – dan bolesnika

Sv. Misa u crkvi Sv. Roka u 17, 00 sati

 

Srijeda, 12. veljače

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe  u 17, 00 sati

 

 

Četvrtak, 13. veljače

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17, 00 sati

Nakon sv. Mise bit će Euharistijsko klanjanje

 

Petak, 14. veljače

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17, 00 sati

 

Subota, 15. veljače

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 16. veljače – 6.  kroz godinu

Sv. Misa u crkvi velike Gospe u 8, 00 sati te u 10, 30 sati (župni zbor).

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati                            

 

SVETKOVINA BL. ALOJZIJA STEPINCA

U ponedjeljak 10. veljače slavi se blagdan bl. Alojzija Stepinca. Ovaj se blagdan posebno slavi u župi Bili Brig u Zadru. U novoj crkvi bl. Alojzija Stepinca Misa će se slaviti u 9, 00; 11, 00 i 18, 00 sati. Svečanu večernju Misu predvodi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru i nećak kardinala Stepinca.

 

                  

HODOČAŠĆE U RIM

I ove godine Zadarska nadbiskupija organizira hodočašće u Rim za Cvjetnicu od 2. do 8. travnja 2020. (s posjetom Asizu, Pompejima i Montecassinu). Cijena aranžmana je 420 eura. Prijave u nadbiskupiji ili u katehetskom uredu najkasnije do 28. veljače. Akontacija je 50 eura. Kontakt: 023 208 650 ili email ku.zadar@gmail.com 

 

SUSRET MLADIH KATOLIKA U ZAGREBU

 Susret mladih katolika održava se ove godine u Zagrebu. U subotu, 9. svibnja program je po župama, a poslijepodne će biti organiziran program u centru Zagreba.  U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.  Prijave se prikupljaju do 15. ožujka, uz podatke: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa. Više o tome na facebooku: pastoral mladih zadarske nadbiskupije.

 

KATEHEZE ZA MLADE I ODRASLE

U našoj župi će se  održavati kateheze za mlade i odrasle. Govorit će župnik don Zdenko Milić i katehisti (vjernici laici) iz Zadra. Svi su pozvani i tko želi može doći i poslušati ove kateheze. Kateheze će se održavati u crkvi Velike Gospe (ako bude previše hladno onda će biti u kripti gdje se lakše zagrije prostor) i to ponedjeljkom i četvrtkom u 20,00 sati. Započet će 10. veljače na blagdan bl. Alojzija Stepinca, mučenika u čiji zagovor se preporučamo. Predviđeno je desetak kateheza. Tko želi može poslušati jednu ili nekoliko ili sve, već prema svojim mogućnostima. Potaknite posebno mlade na sudjelovanje.    Dobro došli!

 

SASTANAK ZA RODITELJE KRIZMANIKA

U srijedu 12. veljače u kripti crkve Velike Gospe u 19, 00 sati održat će se sastanak za roditelje krizmanika. 

 

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU U ZAGREB – Nadbiskupova poruka

Zadarska nadbiskupija organizira veliko Nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Zagreb u subotu, 21. ožujka u kojem će sudjelovati kler, redovništvo i vjernici laici predvođeni zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem.Tim povodom nadbiskup Puljić uputio je Pismo svećenicima, redovnicama i redovnicima, katehetama i župnim suradnicima te svim vjernicima laicima kojim ih „najsrdačnije poziva“ da se priključe Nadbiskupijskom hodočašću u zagrebačku katedralu gdje će uz grob bl. Alojzija u subotu, 21. ožujka nadbiskup Puljić predvoditi svečano misno slavlje s početkom u 11,00 sati. U poslijepodnevnim satima predviđen je pohod u Krašić, mjesto rođenja i smrti našeg blaženika a postoji mogućnost i za pohod u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu.