Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 6. VIII. 2018. – 12. VIII. 2018.

LEO_0826

Nedjelja, 5. kolovoza – DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (župni zbor)

Molitva za naše pokojne na Starome groblju u 19, 00 sati

Večernja sv. Misa u 19, 30 sati u crkvi sv. Roka

 

Ponedjeljak, 6. kolovoza – Preobraženje Gospodnje

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati (zajednička)

 

Utorak, 7. kolovoza   

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19, 30 sati

 

Srijeda, 8. kolovoza – sv. Dominik  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Četvrtak, 9. kolovoza – sv. Terezija Benedikta od Križa (Edith Stein)  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Petak, 10. kolovoza – sv. Lovre        

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

Posjet bolesnicima od 9, 00 – 13, 00 sati (iznad pruge do Sorića)

 

Subota, 11. kolovoza – sv. Klara  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

Posjet bolesnicima od 9, 00 – 13, 00 sati (Lonići, Režani, Sikirići te ispod pruge)

 

Nedjelja, 12. kolovoza – DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Mise u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (zbor mladih)

Večernja sv. Misa u 19, 30 sati u crkvi sv. Roka

SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

Pod geslom “OBITELJ – izvor života i radosti” održat će se treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu.

Oni koji će putovati ujutro 16. rujna u Solin i vraćaju se navečer, trebaju se javiti do 15. kolovoza. Obavijesti o svemu ovome ima na web stranici www.susretobitelji.hr

 

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Župa Bibinje organizira hodočašće u Međugorje na dva dana, 22. i 23. rujna 2018. godine. Prijave u sakristiji prije ili poslije Mise do 9. rujna.

 

IZ PORUKE VOJNOG BISKUPA U RH POVODOM PROSLAVE DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

1… Marija, majka Isusova, ona je koja svojom prisutnošću okuplja prvu Crkvu, potiče ju na molitvu te u njoj i sama sudjeluje. Gospa je ona koja svojom majčinskom ljubavlju ujedinjuje prvu zajednicu Kristovih sljedbenika te ju učvršćuje u jedinstvu koje je – jednodušno! I nakon svojeg slavnog Uznesenja na nebo, kako nas poučava Drugi vatikanski sabor, «ona naime nije napustila tu svoju spasonosnu zadaću, nego nam svojim mnogostrukim zagovorom i dalje nastavlja pribavljati darove vječnoga spasenja» (II. vatikanski sabor, Dogmatska konstitucija o Crkvi Lumen gentium, br. 62). Zbog te se njezine majčinske skrbi za braću svojega Sina, poučava nas nadalje Drugi vatikanski sabor, «Blažena Djevica zaziva u Crkvi naslovima Odvjetnice, Braniteljice, Pomoćnice i Posrednice». Crkva u Hrvata pridodala je ovim naslovima i još jedan, nama osobito drag, a to je Gospa velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Taj naslov, na sebi svojstven način, izriče tu Marijinu majčinsku ljubav, izriče njezinu ulogu naše odvjetnice, naše braniteljice, naše pomoćnice i posrednice kroz svu našu kršćansku povijest.

 

2… Na tom, dakle, dragom liku – liku naše Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta ona je prikazana kao Gospa Moliteljica… Ukratko bi se moglo kazati: sve predanje njezina bića Bogu ujedno je i sve predanje njezina bića za nas! U to njezino srce i u te njezine ruke mi smo pohranili sve ono naše najvrijednije i ono najdragocjenije, doista – ono naše najveće što imamo, a to je: naš krsni savez s Bogom u koji je po sv. krštenju, primivši ga, davno ušao naš hrvatski narod, i u koji smo, primivši ga, ušli i mi, svatko od nas osobno i pojedinačno.

  1. Draga braćo i sestre. I ove godine, dok naša Vojno-redarstvena biskupija slavi svoju zaštitnicu Gospu velikog hrvatskog krsnog zavjeta 5. kolovoza, istoga dana hrvatski narod u domovini i inozemstvu obilježava Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije