Obavijesti

Glasnik župe sv. Roka Bibinje, 26. VII. 2020. – 2. VIII. 2020.

LEOL1187_stitch

Nedjelja, 26. srpnja – 17. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8, 00 sati, te u 10, 30 sati (zbor mladih)

Večernja sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati.

 

Ponedjeljak, 27. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati

 

Utorak, 28. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka  u 19, 30 sati

 

Srijeda, 29. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati (zajedničke nakane)

 

Četvrtak, 30. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Petak, 31. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 1. kolovoza

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati.

 

Nedjelja, 2. kolovoza – 18. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8, 00 sati, te u 10, 30 sati (župni zbor)

Molitva za naše pokojne na Novome groblju u 19, 00 sati

Večernja sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati.

 

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

U četvrtak 30. srpnja u osnovnoj školi Bibinje bit će akcija dobrovoljnog darivanja krvi, od 16, 00 do 19, 00 sati. Svi su pozvani, posebno mladi.

PREPORUKE U VREMENU OPASNOSTI OD COVID-19 VIRUSA

Mjerodavne vlasti nas pozivaju na oprez. U našoj župi Misa je nedjeljom u crkvi Velike Gospe ( 8, 00; 10, 30 i 19, 30 sati ), gdje je veći prostor i gdje vjernici mogu biti udaljeni jedan od drugoga. Na Misi nećemo pružati mir i pričest će se dijeliti na rukuIspovijed će biti  prije Mise u  kripti. Vjernici mogu slušati Misu i na dvorištu crkve  udaljeni jedni od drugih.  Na ulazu u crkvu treba dezinficirati ruke.  Na kor idu samo pjevači u 10, 30 sati, a na ostalim Misama može njih desetak. Važno je da budemo oprezni i odgovorni u ovoj situaciji ponašajući se prema uputama nadležnih vlasti.

 

PISMO ZAHVALE FRANCUSKOG PARA

Ovih dana u naš Župni ured došlo je iz Francuske pismo  bračnog para Denis i Claude Davy. Pismo u prijevodu glasi:

 

Svima koji djelujete u Bibinjama!

Mi smo francuski par ( Denis, 74 godine i Claude, 70 godina ) umirovljeni smo i živimo u Cherbourgu, u Normandiji, uz more. Naš je jedrenjak ostao 16 godina u Marini Dalmacija u Sukošanu, a svih ovih godina imali smo zadovoljstvo, kad nismo plovili, prisustvovati Misama u vašoj crkvi Gospinog Uznesenja. To će nam ostati u prelijepom sjećanju, jer su službe u crkvi bile pune žara i vjere, radosti, pjesama i topline. Želimo vam zahvaliti i čestitati svima na kvaliteti ovih Misa: svećenicima, animatorima, glazbenicima i pjevačima. Sada, u nadolazećoj starijoj dobi, moj suprug i ja smo upravo prodali naš brod, a nakon što smo posljednji put prisustvovali Misi u vašoj lijepoj crkvi, u nedjelju 28. lipnja, više se ne mislimo vratiti u Hrvatsku. Šaljemo vam naše vrlo srdačne pozdrave iz Francuske i našu zahvalnost. Pazite na sebe i neka vas Bog zaštiti.

Denis i Claude Davy ( cam.davy@laposte.net )

 

 

PERSONALNE PROMJENE U SAMOSTANU KARMELIĆANKI

Ovih dana u Provinciji časnih sestara karmelićanki došlo je do nekih personalnih promjena. Tako s. Benjamina Mrakovčić, koja je djelovala 10 godina u dječjem vrtiću, odlazi na novu službu u Split. A s. Anita Maleš, koja je bila katehistica tijekom tri godine, odlazi na novu službu u Strmec kod Samobora. U samostan u Bibinje dolazi s. Andreja Petravić koja je dosad bila na Krku u Puntu. S. Benjamini i s. Aniti zahvaljujemo za zauzeti rad u našoj župi, te im želimo Božji blagoslov u daljnjem radu na njivi Gospodnjoj, a s. Andreji želimo dobrodošlicu i dobar početak u našoj sredini.