Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 22. VII. 2019. – 28. VII. 2019.

LEOL3474

Nedjelja, 21. srpnja – 16. NEDJELJA KROZ GODINU 

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati te u 10, 30 sati (župni zbor)

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19, 30 sati

 

Ponedjeljak, 22. srpnja – sv. Marija Magdalena   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati (zajednička)

 

Utorak, 23. srpnja – sv. Brigita Švedska, suzaštitnica Europe  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Srijeda, 24. srpnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati  

 

Četvrtak, 25. srpnja – sv. Jakov apostol

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Petak, 26. srpnja – sv. Joakim i Ana, roditelji BDM  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 27. srpnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 28. srpnja – 17. NEDJELJA KROZ GODINU  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati te u 10, 30 sati (zbor mladih)

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19, 30 sati

 

  1. JAKOV APOSTOL

Bio je sin Zebedejev, brat Ivana apostola. Rođen je u Betsaidi. Bio je svjedok glavnih čudesa koja je Gospodin učinio. Ubio ga je Herod oko 42. godine. Najviše se štuje u Composteli, u Španjolskoj gdje je i poznata crkva posvećena njemu u čast. 

ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

Na sakrament sv. ženidbe pripremaju se: Marko Fuzul rođen 1996. godine od oca Ante i majke Lidije rođ. Gašparović, iz naše župe i Magdalena Klapan rođena 1993. godine od oca Željka i majke Marine rođ. Zubčić, iz župe Pridraga. Vjenčanje je 26. srpnja u crkvi sv. Roka u 19, 00 sati.

 

AKCIJA MIVA – za misijska vozila

U nedjelju 21. srpnja održava se u našim crkvama akcija MIVA, tj. prikupljanje pomoći za nabavku vozila za misionare. Ta akcija se održava svake godine oko blagdana sv. Kristofora, zaštitnika putnika. Na završetku Mise u 8, 00 i u 10, 30 sati molit ćemo za vozače i sve one koji putuju. Tko želi moći će uzeti, uz novčani prilog, naljepnicu sa likom sv. Kristofora za svoj automobil. O tome ima više na web stranici www.misije.hr

 

  1. MARIJA MAGDALENA
  2. srpnja Crkva slavi blagdan sv. Marije Magdalene, Isusove vjerne učenice koja ga je ustrajno pratila i stajala pod križem u trenucima muke i smrti, a također i one koja ga je prva vidjela uskrsnuloga. Marija je bila rodom iz mjesta Magdale na Genezaretskom jezeru (po kojemu se i naziva Marija Magdalena), a Isus ju je izliječio od teške bolesti (prema Novom zavjetu, istjerao je iz nje sedam demona). Novi zavjet na više mjesta spominje, uz Isusovu majku, ženu ili žene imenom Marija, ponekad precizirajući o kojoj je riječ, kao npr. kad izrijekom spominje Mariju Magdalenu ili Mariju Kleofinu ili Mariju iz Betanije, ali nerijetko govori neodređeno samo o Mariji, pa je zbog toga otežano tumačenje radi li se u takvim zgodama o jednoj ili više žena, posebno kad je u pitanju upravo Marija Magdalena.

 

  1. BRIGITA ŠVEDSKA

Sv. Brigita Švedska (1302.-1373.) potječe iz ugledne švedske obitelji. Udala se te je sa svojim mužem imala osmero djece koju je dobro odgajala. Kćerka Katarina je također svetica. Nakon smrti svoga muža sudjeluje u javnom životu Europe svoga vremena. Posredovala je oko sukoba među vladarima te joj je uspijevalo graditi mir. Zauzimala se za povratak pape iz Avignona u Rim. Bila je velika hodočasnica i pohodila je Svetu zemlju. Posljednje je godine života provela u Rimu gdje je i umrla 1373. godine. Svoja duhovna iskustva je zapisala u knjizi “Objave”. Papa Ivan Pavao II. ju je proglasio suzaštitnicom Europe.

 

KONCERT KLAPE BIBINJE

Povodom tridesete obljetnice postojanja klapa Bibinje i gosti će održati koncert na Sri sela, u petak  26. srpnja s početkom u 21, 00 sati. Ulazak je slobodan.