Obavijesti

Glasnik župe sv Roka Bibinje, 20. IX. 2020. – 27. IX. 2020.

3A2B7832

Nedjelja, 20. rujna – 25. kroz godinu

Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00; 10, 30 ( Prva Pričest) i u 19,00 sati

 

Ponedjeljak, 21. rujna – sv. Matej, apostol i evanđelist

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18,00 sati (zajedničke nakane)

 

Utorak, 22. rujna

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18,00 sati

 

Srijeda, 23. rujna – sv. Pio iz Pietrelcine

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati

 

Četvrtak, 24. rujna

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18,00 sati.

 

Petak, 25. rujna

Sv. Misa  u crkvi Velike Gospe u 18,00 sati

 

Subota, 26. rujna

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8,00 sati

Župna kateheza za krizmanike u crkvi sv. Roka: 1. grupa (prezime od A do L) u 16, 00 sati; 2. grupa (prezime od M do Š) u 17, 00 sati

 

Nedjelja, 27. rujna – 26. kroz godinu

Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00; 10, 30 i u 18,00 sati

 

ŽENIDBENE NAPOVJEDI

Na sakrament sv. Ženidbe se pripremaju: STIPE MARUŠIĆ, rođen 1988. u Zadru od oca Mladena i majke Slavice rođ. Batur iz župe Zemunik i MATEA KERO, rođena 1995. u Zadru od oca Pavle i majke Daliborke rođ. Delija iz naše župe. Vjenčanje je 26. rujna u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati.   

PREPORUKE U VREMENU OPASNOSTI OD KORONA VIRUSA

Živimo u vremenu opasnosti od covid-19 virusa. Mjerodavne vlasti nas pozivaju na oprez. U našoj župi Misa je nedjeljom u crkvi Velike Gospe, gdje je veći prostor i gdje vjernici mogu biti udaljeni jedni od drugih. Na Misi ne pružamo ruke u znak mira i pričest se dijeli na ruku. Ispovijed  je  prije Mise u  kripti (nedjeljom i tijekom tjedna). Vjernici mogu sudjelovati na Misi i u dvorištu crkve  udaljeni jedni od drugih, slušajući preko razglasa.  Na ulazu u crkvu treba dezinficirati ruke. 

 

PRVA  PRIČEST

Prva Pričest u našoj župi bit će 20. rujna u 10, 30 sati.  Zbog ove situacije u kojoj živimo u crkvu će moći ući samo prvopričesnici, njihovi roditelji i pjevači. Ostali će moći sudjelovati prateći Misu, na dvorištu crkve, preko razglasa.  

 

 

POČETAK NOVE ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE

Školska godina je započela. Nadamo se, s Božjom pomoći,  da će ići i dalje sve u redu. Započela je i vjeronaučna godina. Imat ćemo župnu katehezu za sve razrede od 2. osnovne do 2. srednje, te razne druge susrete. Župna kateheza je veoma važna i nadopunja se s vjeronaukom u školi. U nedjelju 27. rujna na Misi u 8,00 i na Misi u 10,30 sati molit ćemo  Duha Svetoga za uspijeh ove školske i vjeronaučne godine. Tada ćemo obznaniti i raspored za župnu katehezu. Roditelji će trebati doći upisati svoju djecu iz 2. razreda (prva godina pripreme za prvu Pričest) i djecu iz 1. srednje (prva godina pripreme za krizmu) kad bude prvi sat župne kateheze. A  najvažnije je da i djeca i roditelji dolaze nedjeljom na sv. Misu, pa makar, zbog ove situacije, bili i na dvorištu crkve.

 

 

SASTANAK ŽUPNIH KATEHETA

U utorak 22. rujna u župnoj vjeronaučnoj dvorani u 18, 30 sati bit će sastanak za župne katehete ( vjeroučitelje ). Pozivaju se svi oni koji su do sada katehizirali i svi ostali vjeroučitelji na području naše župe. Na sastanku ćemo se dogovoriti o rasporedu župne kateheze.  Zbog opasnosti od korone ćemo imati više vjeronaučnih grupa. Župna kateheza će se održavati u dvorani kod časnih sestara, u crkvi Velike Gospe i sv. Roka i u župnoj vjeronaučnoj dvorani (ovisno o broju vjeroučenika).