Obavijesti

Glasnik župe sv. Roka Bibinje, 2. VIII. 2020. – 9. VIII. 2020

LEOL1187_stitch

Nedjelja, 2. kolovoza – 18. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8,00 sati, te u 10,30 sati (župni zbor )

Molitva za naše pokojne na Novom groblju u 19,00 sati.

Večernja sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,30 sati.

 

Ponedjeljak, 3. kolovoza – bl. Augustin Kažotić

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8,00 sati (zajedničke nakane)

 

Utorak, 4. kolovoza – sv. Ivan Vianney

Sv. Misa u crkvi sv. Roka  u 8,00 sati (+branitelj Alfredo Lisica)

Nakon Mise molitva na grobu poginulog branitelja

 

Srijeda, 5. kolovoza – Gospa snježna, Dan domovinske zahvalnosti,

  1. obljetnica „Oluje“, Gospa Velikog hrvatskog krsnog zavjeta

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati

 

Četvrtak, 6. kolovoza- Preobraženje Gospodinovo

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Petak, 7. kolovoza – Prvi petak

Ispovijed u kripti od 18,00 do 19,30 sati

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19,30 sati

 

Subota, 8. kolovoza

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati.

 

Nedjelja, 9. kolovoza – 19. NEDJELJA KROZ GODINU – sv. Terezija Benedikta od Križa, karmelićanka (Edit Stein)

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u  8, 00 sati, te u 10, 30 sati ( zbor mladih)

Večernja sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 30 sati.

PREPORUKE U VREMENU OPASNOSTI OD COVID-19 VIRUSA

Mjerodavne vlasti nas pozivaju na oprez. U našoj župi Misa je nedjeljom u crkvi Velike Gospe ( 8,00; 10,30 i 19,30 sati ), gdje je veći prostor i gdje vjernici mogu biti udaljeni jedan od drugoga. Na Misi nećemo pružati mir i pričest će se dijeliti na rukuIspovijed će biti  prije Mise u  kripti. Vjernici mogu slušati Misu i na dvorištu crkve  udaljeni jedni od drugih.  Na ulazu u crkvu treba dezinficirati ruke.  Na kor idu samo pjevači u 10, 30 sati, a na ostalim Misama može njih desetak. Važno je da budemo oprezni i odgovorni u ovoj situaciji ponašajući se prema uputama nadležnih vlasti.

 

SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U ponedjeljak 3. kolovoza, u crkvi Velike Gospe u 20,00 sati, bit će sastanak Župnog pastoralnog vijeća. Na sastanku ćemo raspraviti o ovogodišnjoj proslavi svetkovine Velike Gospe i sv. Roka (u posebnim uvjetima u kojima se nalazimo). Između ostalog ćemo raspraviti o mogućnosti održavanja procesija, te podjeliti pojedine zadatke.

 

    PERSONALNE PROMJENE U SAMOSTANU KARMELIĆANKI

Ovih dana u Provinciji časnih sestara karmelićanki došlo je do nekih personalnih promjena. Tako s. Benjamina Mrakovčić, koja je djelovala 10 godina u dječjem vrtiću, odlazi na novu službu u Split. A s. Anita Maleš, koja je bila katehistica tijekom tri godine, odlazi na novu službu u Strmec kod Samobora. U samostan u Bibinje dolazi s. Andreja Petravić koja je dosad bila na Krku u Puntu. S. Benjamini i s. Aniti zahvaljujemo za zauzeti rad u našoj župi, te im želimo Božji blagoslov u daljnjem radu na njivi Gospodnjoj, a s. Andreji želimo dobrodošlicu i dobar početak u našoj sredini.

 

GOSPE VELIKOG HRVATSKOG KRSNOG ZAVJETA

 

Službeno se spomendan Gospe Snježne naziva Obljetnica posvete bazlike svete Marije Velike. To je slavna rimska bazilika, jedna od četiri velike, zvana Santa Maria Maggiore, koja je najznačajnija i najčasnija Gospina crkva na kršćanskom zapadu. No, za Hrvatsku je i posebno značajan  blagdan Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, zaštitnice Vojne biskupije. On pada u dan proslave najveće vojne pobjede Hrvatske vojske i dolaska toliko željene slobode! Za Hrvatsku je posebno značajan blagdan Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, zaštitnice Vojne biskupije. 1976. godine započela je Godina Velikoga zavjeta i tada su se u Solinu okupila biskupijska hodočašća iz svih biskupija Crkve u Hrvata s ciljem obnove cjelokupnog kršćanskog života Hrvata, da se ojača vjernost Crkvi.