Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 14. I. 2019. – 20. I. 2019.

IMG_0892

Nedjelja, 13. siječnja – KRŠTENJE ISUSOVO

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (zbor mladih)

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati

 

Ponedjeljak, 14. siječnja   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati (zajednička)

 

Utorak, 15. siječnja – SV. STOŠIJA   

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 9, 00 sati

 

Srijeda, 16. siječnja

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Četvrtak, 17. siječnja

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati (za pok. don Pavu Kera)

 

Petak, 18. siječnja           

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 17, 00 sati

 

Subota, 19. siječnja   

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 20. siječnja – DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati, te u 10, 30 sati (župni zbor)

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati

 

KANDIDATI ZA SV. RED

U nedjelju 13. siječnja u katedrali sv. Stošije u 18, 00 sati zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, za vrijeme sv. Mise, primit će među kandidate za sv. Red đakona i prezbitera trojicu bogoslava zadarske nadbiskupije. Među njima je i bogoslov iz naše župe Frane Šindija. Pratimo molitvom naše bogoslove!

 

PROSLAVA SVETKOVINE SV. STOŠIJE

    Svetkovina sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano se slavi u utorak 15. siječnja. Svete Mise toga dana u katedrali su u 7, 00; 8, 00; te u 9, 00 sati. Svečano koncelebrirano slavlje u 11,00 sati predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak.

    Svečano i središnje koncelebrirano misno slavlje u kojem sudjeluju i hrvatski biskupi, u 18,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi porečko – pulski biskup Dražen Kutleša.

    Proslavi svetkovine prethodi Svečana Večernja u ponedjeljak 14. siječnja koju u zadarskoj katedrali sv. Stošije od 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Na kraju Svečane Večernje, nadbiskup Puljić će podijeliti Priznanja Sv. Stošije zaslužnim pojedincima i ustanovama za njihovo vjerničko služenje i aktivan doprinos u apostolatu Crkve.

 

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2019., u suradnji s Ekumenskim koordinacijskim odborom Crkava u Hrvatskoj.

Polazišne molitvene materijale ove godine oblikovale su kršćanske Crkve iz Indonezije pod biblijskim geslom: „Teži za samom pravdom“ (Pnz 16, 11-20). U uvodu priručnika se navodi: „S 265 milijuna stanovnika, od kojih je 86% muslimana, Indonezija ima najveću muslimansku populaciju na svijetu, veću od bilo koje druge zemlje. Međutim, oko 10% stanovnika su kršćani različitih tradicija. Što se tiče stanovništva i površine, Indonezija je najveća zemlja u jugoistočnoj Aziji. U raznolikosti etničke pripadnosti, jezika i religije, Indonežani žive po načelu života u solidarnosti i suradnji. To znači zajedništvo u svim aspektima života, u radu, u žalostima, u svečanostima, a podrazumijeva i gledanje na sve Indonežane kao na braću i sestre“.

Uočljivo je da je stanje u Hrvatskoj s obzirom na postotke slično, premda obrnutih proporcija: kršćani su većina a pripadnici drugih vjerskih zajednica manjina. Stoga su navedeni principi komparativno relevantni i u hrvatskom kontekstu.

Svjetska Molitvena osmina za jedinstvo kršćana odvija se redovito svake godine, još od 1908., od 18. do 25. siječnja.