Obavijesti

Glasnik župe sv. Roka Bibinje, 1. III. 2020. – 8. III. 2020.

duga-staro-s3A2B0038

Nedjelja, 1. ožujka – Prva korizmena nedjelja

Sv. Misa u crkvi velike Gospe u 8, 00 sati te u 10, 30 sati (župni zbor).

Večernja za pokojne na Starome groblju u 16, 30 sati

Pobožnost križnoga puta u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati, te sv. Misa                                       

 

Ponedjeljak, 2. ožujka

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati

 

Utorak, 3. ožujka

Sv. Misa u crkvi Sv. Roka u 18, 00 sati

 

Srijeda, 4. ožujka

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati (zajednička)

 

Četvrtak, 5. ožujka

Ispovijed od 17, 00 – 18, 00 sati

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati

Nakon sv. Mise bit će Euharistijsko klanjanje.

 

Petak, 6. ožujka – Prvi petak – posvećen Presvetom Srcu Isusovu

Ispovijed od 16, 30 – 17, 30 sati

Pobožnost križnoga puta u crkvi Velike Gospe u 17, 30 sati, te sv. Misa

 

Subota, 7. ožujka

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

 

Nedjelja, 8. ožujka – Druga korizmena nedjelja

Sv. Misa u crkvi velike Gospe u 8, 00 sati te u 10, 30 sati (zbor mladih).

Pobožnost križnoga puta u crkvi sv. Roka u 17, 00 sati, te sv. Misa                                       

KORIZMENA AKCIJA

Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije namijenjena je za pomoć ljudima u potrebi koji su 2019. g. doživjeli velika materijalna stradanja od razornih potresa u Albaniji. Tim povodom  zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Pismo svim župnim uredima i vjeroučiteljima u Zadarskoj nadbiskupiji, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj županiji u kojima ih potiče na sudjelovanje u toj tradicionalnoj akciji u kojoj se svake godine prikupe značajna sredstva za pomoć potrebnima. Svi koji žele sudjelovati, prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na žiro-račun Zadarske nadbiskupije s naznakom: Pomoć za stradale od potresa u Albaniji. Nadbiskupski ordinarijat Zadar IBAN: HR5324070001100041082  Poziv na broj:  02 536. U našoj župi milostinja petkom je na tu nakanu. U crkvi je i kutija u koju se može staviti prilog za stradale od potresa u Albaniji.

 

SUSRET MLADIH KATOLIKA U ZAGREBU

Susret mladih katolika održava se ove godine u Zagrebu. U subotu, 9. svibnja program je po župama, a poslijepodne će biti organiziran program u centru Zagreba.  U nedjelju, 10. svibnja, središnje misno slavlje održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića.  Prijave se prikupljaju do 15. ožujka, uz podatke: ime i prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, broj mobitela, e-mail, mjesto i župa. Više o tome na facebooku: pastoral mladih zadarske nadbiskupije.

 

KATEHEZE ZA MLADE I ODRASLE

U našoj župi se održavaju kateheze za mlade i odrasle. Govori župnik don Zdenko Milić i katehisti  iz Zadra. Svi su pozvani i tko želi može doći i poslušati ove kateheze. Kateheze se održavaju u kripti crkve Velike Gospe, i to ponedjeljkom i četvrtkom u 20,00 sati. Predviđeno je desetak kateheza.  Tko želi može se uključiti i poslušati jednu ili nekoliko ili sve kateheze, već prema svojim mogućnostima.

 

HODOČAŠĆE BL. A. STEPINCU U ZAGREB

Zadarska nadbiskupija organizira veliko Nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu u Zagreb u subotu, 21. ožujka u kojem će sudjelovati kler, redovništvo i vjernici laici. Tim povodom nadbiskup Puljić uputio je Pismo svećenicima, redovnicama i redovnicima, katehetama i župnim suradnicima te svim vjernicima laicima kojim ih „najsrdačnije poziva“ da se priključe Nadbiskupijskom hodočašću u zagrebačku katedralu gdje će uz grob bl. Alojzija u subotu, 21. ožujka nadbiskup Puljić predvoditi svečano misno slavlje s početkom u 11,00 sati. U poslijepodnevnim satima predviđen je pohod u Krašić, mjesto rođenja i smrti našeg blaženika, a postoji mogućnost i za pohod u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Cijena je 150 kuna.

Treba uplatiti do 8. ožujka. Računamo samo na one koji do tada uplate.