Izdvojeno Sport

Unatoč teškoj financijskoj situaciji ostvarili zavidne rezultate – ŠK Goran

IMG_9087
U nedjelju 22.04. u klupskim prostorijam održana je redovita skupština šahovskog kluba “Goran”- Bibinje.
Na skupštini, kojoj je nazočio veliki broj članova i simpatizera podsjetili su nas na uspjehe kluba a podnesena su i financijska izvješća, te izvješća nadzornog odobra.
Prva seniorska ekipa ostala u najelitnijem natjecanju, 1.A šahovskoj ligi. Druga ekipa se plasirala u treću ligu, osvojeni su brzopotezni turniri u Splitu,Šibeniku i domaći u Bibinjama. Matija Šaravanja je na kadetskom prvenstvu Hrvatske zauzeo 12. mjesto.
Podsjetili su nas kako su organizatori mnogih šahovskih događanja između ostalih Memorijala Franka Lisice koji će se i održati 1. Svibnja u 10h u prostorijama kluba. Dok je u dvorani za dan škole organizirana alternativna simultanka, gdje su nastupili velemajstor Saša Martinović i naš međunarodni majstor Saša Režan.
Također su podijelili medalje za najbolje brzopotezne igrače u 2011. gdje je prvi bio Saša Režan, drugi Filip Šindija i  treći Vitomir Lasić. Podijeli su nagrade i za prvenstvo kluba za 2012. godinu. Nakon 16 uzastopnih titula Saša Režan je preustio tron Filipu Šindiji, dok je treći bio Romeo Sorić.
Nakon službenog dijela skupštine priređen je o svom trošku skromni domjenjak, te se odigrao prigodni brzopotezni turnir,gdje je nastupilo 14 igrača. Prvo mjesto očekivano je osvojio Saša Režan, slijedili su ga John Ivan Krstičević sa 11,5 i  Marin Sorić sa 10 bodova.