Izdvojeno Sport

Šah”Memorijal Franka Lisice”

IMG_0296
I ove godine održan je brzopotezni šahovski turnir XXI Memorijal Franka Lisice. Na ovom turniru okupilo se 6 ekipa s ukupno 24 igrača. Turnir jedan od najkvalitetnijih u Dalamaciji, a osim dvije ekipe domaćina, nastupile su ekipe Zadra,Caspera(Zadar), Brda(Split) i Šibenika.

Nakon četverosatne borbe uvjerljivo prvo mjesto osvojila je ekipa Zadra sa 62,5 boda. Dalje slijedi prva ekipa bibinjskog Gorana sa 46,Brda(Split) 40,5; Casper(Zadar) 33,5 ;Šibenik 33, te Goran II sa 27,5 bodova.

Turnir je ujedno bio i pojedinačkog karaktera. Sasvim zasluženo prvo mjesto osvojio je velemajstor Saša Martinović (Casper) sa 21,5 bod.
Dalje slijede:
2. Toni Petrušić (Zadar) 20,5
3. Ivan Jakić  (Zadar)     20,5
4. Saša Režan(Goran 1)19
5.Patrik Levačić (Zadar) 18,5
6.Vjekoslav Biliškov(Goran 1) 17 bod

Od ostalih rezultata valja posebno istaknuti odličan nastup Vitomra Lasića i Marina Sorića obojica članova druge ekipe Gorana koji su osvojili za ovakvu jaku konkurenciju ogromnih 13,5 odnosno 11,5 bodova.
Šestorica prvoplasiranih du dobili skromne novčane nagrade a prvoplasirani u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji dobili su i pokal u trajno vlasništvo.

Pokrovitelj nagrada su bili općina Bibinje i zadarska županija.

Nakon službenog djela domaćini su priredili skromni domjenak, a turnir je sudio i vodio alfa i omega bibinjskog šaha Bruno Fuzul.
Uz to je šahovski klub dobio godišnju nagradu općine Bibinje za svoj rad.
.