Izdvojeno Sport

Kluba Petrina iz Bibinja na takmičenjima u Subotici i Zenici

IMG_1094

Petero članova Karate Kluba Gradina iz Zemunika Donjeg i Karate Kluba Petrina iz Bibinja u vodstvu trenera Predraga Režana sudjelovalo je od 5. do 7. svibnja 2017.  na europskome karate prvenstvu u Subotici u Srbiji. Natjecanje je priredio  SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations), karate savez koji broji 70 zemalja svijeta, čija članica je i Hrvatska. Na natjecanju je sudjelovalo oko 1500 natjecatelja iz 35 europskih zemalja.

Naši natjecatelji Nenad Paleka, Dina Režan i Antonia Vuica osvojili su brončanu medalju u kategoriji juniorski muško ženski kata tim. U borbama se nisu uspjeli izboriti za medalju, ali je ovo natjecanje poslužilo kao pozitivno i poticajno iskustvo. Sljedeće natjecanje za koje će se članovi ova dva Kluba pripremati bit će svjetsko prvenstvo u mađarskome gradu Egeru u 10. mjesecu, što će iziskivati naporne ljetne pripreme.

IMG_1066

 

 

 

 

 

Dvadeset i jedan član Karate Kluba Petrina iz Bibinja sudjelovalo je na karate prvenstvu u Zenici na kojemu je učešće uzelo 250 natjecatelja, odnosno 17 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ovo je natjecanje je rezultat višegodišnje suradnje između naših i zeničkih klubova. Naši natjecatelji su ostvarili sljedeće rezultate:

Kate pojedinačno:

U katama pojedinačno mlađi učenici i učenici su bili podijeljeni u skupine po troje ili četvero tako da su svi dobili medalje, što je služilo kao poticaj malenima da se nastave baviti ovom plemenitom vještinom.

Ml. Učenici i učenici: Natali Vuica zlato, Emanuel Ninčević bronca, Anđelko Šimunić broncu, Dora Lukić bronca, Stela Varat bronca, Dino Lukić zlato, Josipa Vuica bronca, Ariana Režan zlato.

Juniorke: Dušica Zorica bronca, Dina Režan zlato.

Veterani: Predrag Režan srebro, Mladen Sorić bronca.

Kate ekipno:

Ml učenici i učenici:

Petrina 1 (Natali Vuica, Stela Varat, Dino Lukić) zlato

Petrina 2 (Natali Vuica, Josipa Vuica, Ariana Režan) zlato

Petrina 3 (Emanuel Ninčević, Dora Lukić, Anđelko Šimunić) srebro

Kadeti i kadetkinje:

Petrina 4 (Klementina Režan, Estera Dundović, Lea Zdrilić) srebro

Juniori i juniorke:

Petrina 5 (Nenad Paleka, Antonia Vuica, Ante Šindija) srebro

Borbe:

Slobodne borbe (jiyu kumite): Nenad Paleka je među mlađim seniorima osvojio srebro;

Jiyu ippon Kumite: Magdalena Gverić je među kadetkinjama osvojila broncu a kod juniorki je Dušica Zorica osvojila zlato i Andrea Bugarija srebro.

Natali Vuica je osvojila tri zlatne medalje zbog čega je proglašena najuspješnijom natjecateljicom od strane gostujućih klubova te je bila nagrađena prigodnim peharom.