Obavijesti

Glasnik župe Sv.Roka Bibinje, 14. V. 2018. – 20. V. 2018.

LEO58098

Nedjelja, 13. svibnja – 7. VAZMENA – Majčin dan – Gospe Fatimska

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

Sv. Misa i slavlje krizme u 10, 30 sati

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 30 sati

 

Ponedjeljak, 14. svibnja – sv. Matija, apostol

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Utorak, 15. svibnja

U 17, 30 sati proba za prvopričesnike u crkvi Velike Gospe

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 19, 00 sati

 

Srijeda, 16. svibnja  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati (zajednička)

 

Četvrtak, 17. svibnja – sv. Paškval

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 19, 00 sati

 

Petak, 18. svibnja  

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

 

Subota, 19. svibnja  

Sv. Misa u crkvi sv. Roka u 8, 00 sati

U 9, 00 sati ispovijed za prvopričesnike, njihove roditelje i ostale

 

Nedjelja, 20. svibnja – DUHOVI ili PEDESETNICA

Sv. Misa u crkvi Velike Gospe u 8, 00 sati

Sv. Misa i slavlje Prve Svete Pričesti u 10, 00 sati

Večernja sv. Misa u crkvi sv. Roka u 18, 30 sati

 

ŽENIDBENE NAPOVIJEDI

Na sakrament sv. Ženidbe pripremaju se: ZVONIMIR IVKOVIĆ, rođen u Zadru 1984. godine od oca Andrije i majke Stoje rođ. Bašić, iz župe Škabrnja i ANTONELA KARABAN, rođena u Zadru 1991. godine od oca Marina i majke Anite rođ. Šimunić iz župe Bibinje. Vjenčanje će biti 18. svibnja u crkvi Velike Gospe u 18, 00 sati.    

 

NOVA VRHOVNA POGLAVARICA SESTARA KARMELIĆANKI

Na redovitom XVI. Generalnom kapitulu Družbe koji se od 30. travnja do 14. svibnja održava u kući Matici u Sittardu (Nizozemska), izabrana je nova vrhovna poglavarica. Po prvi put u povijesti Karmela Božanskog Srca Isusova ovu službu preuzela je Hrvatica s. Karla Marija od Križa, Magdalena Peranović. Obitelj sestre Karle Marije potječe iz Bošnjaka (Vinkovci), koja se odselila u Njemačku te je 31. 8. 1971. godine s. Karla Marija rođena u Tübingenu. Ondje završava svoje školovanje. Godine 1992. dolazi u samostan u Zagreb i započinje svoju redovničku formaciju. Doživotne zavjete polaže 2. 7. 2000. godine. Proteklih 6 godina sestra je u vrhovnoj upravi obnašala službu vrhovne savjetnice za hrvatsko govorno područje. Sestri Karli Mariji želimo i molimo obilan Božji blagoslov, zaštitu Karmelske Gospe,  blažene utemeljiteljice Marije Terezije od sv. Josipa i svetaca Karmelskog reda kako bi njezina služba bila na proslavu Božanskog Srca Isusova.

 

HODOČAŠĆE PRVOPRIČESNIKA U SINJ

U subotu 26. svibnja hodočastit će naši prvopričesnici i njihovi roditelji u svetište Gospe Sinjske. radi organizacije hodočašća treba se što prije prijaviti kod časne sestre.

 

REFERENDUM O OTKAZIVANJU ISTANBULSKE KONVENCIJE

Od 13. – 27. svibnja prikupljat će se potpisi za pokretanje referendumske inicijative o otkazivanju Istanbulske konvencije. Hrvatski sabor je ratificirao Istanbulsku konvenciju s objašnjenjem da žele zaštititi žene od nasilja. Neke europske zemlje su tu konvenciju ratificirale prije više godina, no nasilje se u njima nije smanjilo. No, ta konvencija odvaja spol od roda, odnosno donosi opasnu rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo . I Hrvatska biskupska konferencija se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Građanska inicijativa“Istina o istanbulskoj“ pokrenula je referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije. Potrebno je prikupiti 380 000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani mogli otkazati Istanbulsku konvenciju. Pozivamo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zaštitimo hrvatsku kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti.