Aktualno Foto galerija Izdvojeno

Bibinje u srcu

Leo026

U Bibinjama dana 10.11.2018.g u prostorijama osnovne škole Stjepana Radiča Šime Lisica (Kitov) predstavio je svoju prvu knjigu-zbirku pjesama pod nazivom “Bibinje u srcu”

Za svakog je pjesnika posebno zadovoljstvo biti shvaćen, jer u tom se slučaju njegove poruke razmnožavaju u tuđim dušama oplemenjujući tako dušu svijeta.
Kada dobijemo u ruke knjigu poezije ponajprije se usuđujemo spoznati i prepričati emocije kao i suštinu rezbarenja i slaganja misli i osjeta , koje je autor pretočio u znakove i slova.
Za svakog je pjesnika posebno zadovoljstvo biti shvaćen, jer u tom se slučaju njegove poruke razmnožavaju u tuđim dušama oplemenjujući tako dušu svijeta.
Poeziju treba smatrati najvećom suparnicom svim umjetnostima.Čitajući stihove ove zbirke zapravo ćemo upoznavati autora, njegove pjesme otkriti će vam svaki dio njegovog uma i materije
Osvrćući se na odgovor jednog Francuskog pjesnika, koji je kad su ga upitali odakle ste , jednostavno odgovorio iz svog djetinjstva kao i svi ljudi, nastavno na ovu infantilnu jednostavnost divim se pronicljivosti našeg Šime, jer on ne piše prema tuđim mislima, već beskonačno razvrstava svoje vlastite i naravno dokazano dolazi iz svog djetinjstva kao i svi ljudi .
Jednostavno natjerat će vas me na najopasniju stvar na svijetu a to je razmišljanje


Šimi je u njegovom stvaranju najviše pomogla j vječna čežnja za ponovnim odlaskom u izmigoljeno djetinjstvo , koje je stavljeno u mjerne proporcije ljubavi prema svome , svojima , zemlji i djedovini.
U drugim pak kreacijama Šime jednostavno nadrasta to vrijeme i dozvoljava mu da se mijenja, prema ponašanjima nasljednika tog rustikalnog, arhaičnog poimanja obiteljskih vertikala ,
on se kao sanjar ne bavi ni društvom, ni politikom, ni ekonomskim sklopovima već izrazitom pa gotovo autističnom ljubavlju prema svome, kao identitetu i pokušava vratiti pravom kutu naše iskrivljene poglede prema nečemu što nam je darovano .